ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۶

پدیده شوم قاچاق، در شرایط رکود اقتصادی رونق می‌گیرد

چکیده سخنان ائمه ما این است که اگر دو روز یک نفر مثل هم باشد، مغبون است.

  تدبیر24:  آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر دیروز در دیدار جمعی از فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی و گروه خواستاران تحول، با تسلیت ایام فاطمیه، تحول را ضرورت بشریت خواند و گفت: چکیده سخنان ائمه ما این است که اگر دو روز یک نفر مثل هم باشد، مغبون است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان تفاوت‌های تحولات امروز جوامع بشری با گذشته، گفت: ملتی که در این شرایط خود را با تحولات همراه نکند، عقب خواهد ماند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به همایش توسعه پایدار و متوازن منطقه‌ای که در وزارت کشور برگزار شده، گفت: ما در دوران سازندگی که شرایط سخت پس از جنگ را داشتیم، ثابت کردیم که اگر اراده کنیم، می‌توانیم ایران را بسازیم.

وی با تشریح اوضاع کارخانه‌ها، شهرها و اوضاع پنج استان کشور که مخروبه جنگ بودند، گفت: توانستیم با تعامل سازنده جهانی، زیربناها را بسازیم و کشور را به کارگاه بزرگ تبدیل کنیم که بیکاری از 16 درصد به 9 درصد رسیده بود.

هاشمی رفسنجانی، تحول تجاری و بازرگانی را برای رونق اقتصادی شرط مهم دانست و گفت: در رکود اقتصادی، قاچاق رونق می‌گیرد، چون قاچاقچیان از خلأ رونق و نیاز مردم سوءاستفاده می‌کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فعالیت با برنامه مراکز تولیدی را برای کشوری چون ایران که ظرفیت‌های بالایی دارد، ضروری دانست و گفت: خاک ایران چهارراه جغرافیایی دنیاست و فقط نیاز به اعتماد سازی و تعامل سازنده با دنیا دارد.

وی اشتیاق شرکت‌ها و مراکز اقتصادی و تجاری دنیا را برای همکاری با ایران، یک سرمایه ملی دانست و گفت: باید مسؤولین این تمایل‌ها را علمی و عملی اداره کنند تا باعث رونق اقتصادی کشور شود.

هاشمی رفسنجانی رونق و تولید را لازم و ملزوم هم برای اقتصاد کشور خواند و گفت: صحیح‌ترین راه در تجارت‌های جهانی، افزایش اعتبار کشور است تا اعتماد جوامع بین‌المللی نسبت به آینده و امنیت جلب شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سوال که «نقدینگی ریالی کشور کجاست؟»، گفت: اگر نیمی از این نقدینگی در کشور گردش داشته باشد، اقیانوسی از امکانات در اقتصاد ایجاد می‌نماید.

وی افزود: حتی قاچاقچیان هم درآمدهای ریالی خود را در بانک‌ها می‌گذارند، در حالی که صدها مراکز تولیدی کشور به خاطر عدم گردش نقدینگی راکد هستند.

هاشمی رفسنجانی نقش بازرگانان را بسیار مهم دانست و گفت: رکن رونق اقتصادی، تولید و تجارت است، اگر بازرگانان ما زمینه کار داشته باشند، ثابت کرده‌اند با استفاده از تجربیات ارزشمند می‌توانند در تحول تجاری، اقتصاد را نیز متحول کنند.

در آغاز این دیدار آقایان دکتر حسینی، مهر علیزاده، بهزادیان، حمیدرضا عارف، پروین، ترک‌نژاد و خانم فاطمه دانشور به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص رونق و تحول تجاری و موانع پیش‌رو پرداختند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: