او ادامه داد: امسال هم در وضعیت هشدار بودیم ، کارشناسان و صاحبنظران پیش بینی میکردند که این مشکل پیش بیاید کما این که در سال گذشته هم به دلیل مشکل کود افت کاشت و در نتیجه افت برداشت داشتیم. این افت هم اکنون مشخص شده است. ما باید 11 تا 12 میلیون تن گندم تولید میکردیم که به 6.5 تا 7 میلیون تن کاهش پیدا کرده است.
نماینده مردم سراوان تصریح کرد: اگر در این زمینه فکری هم کنیم این کسری و کمبود هر ساله وجود خواهد داشت و مجبوریم ارز کشور را برای واردات صرف کنیم.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: تمهید کوتاه مدت برای رفع مشکل کمبود کود این است که سریعا کود فسفات، ازت و پتاس برای کاشت فعلی فراهم شود و این مساله مشمول زمان نشود. یعنی کودی که قرار بوده وارد شود به دست کشاورز برسد و کودهایی که تولید داخلی خودمان هست هم از انبارها بیرون بیایند و سریعا به دست کشاورز برسد.
وی اضافه کرد: برای بلندمدت هم میتوانیم کودهای عالی گیاهی و حیوانی را در دستور کار قرار دهیم. کشاورزی هم در همین زمینه پیش میرود که در آینده کودهای شیمیایی کمتر مصرف شود و به سمت کودهای عالی، حیوانی و گیاهی پیش برود اما در وضعیت موجود باید کودهای ازت، فسفر و پتاس براساس مصرف در هکتار و به روش مهندسی فراهم شود تا از کشت فعلی عقب نمانیم.
میرمرادزهی در بخش دیگری از صحبتهایش با تاکید بر لزوم ورود دولت به این بخش، گفت: دولت و شخص رئیس جمهور باید شخصا به این قضیه ورود پیدا کنند تا ما بتوانیم از طریق کشت داخلی خودمان میزان مصرف داخل را تامین کنیم و به خارج وابسته نشویم.
نماینده مردم سراوان در پایان افزود: من به عنوان یک عضو کمیسیون کشاورزی و یک کارشناس این حوزه در این باره نگرانی دارم و احساس میکنم مسئولین باید بهتر و بیشتر عمل کنند چه بسا برنامه ریزی برای استقلال و تامین نیاز روزانه مردم نگرانی و دغدغه آینده ما برای تولید را کمتر میکند.