ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۱۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴

توافق منجربه کاهش تنش ایران و آمریکا می‌شود

سید حسین موسویان، عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: حصول یک توافق هسته‌ای منجر به کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن می‌شود .

 تدبیر24:  سید حسین موسویان، عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: حصول یک توافق هسته‌ای منجر به کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن می‌شود .

 سید حسین موسویان روز جمعه در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: حصول یک توافق می‌تواند به همکاری میان تهران و واشنگتن برای مقابله با داعش منجر شود.

این عضو سابق تیم مذاکره‌کننده کشورمان افزود: 18 ماه مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای تهران نتایجی داشته است.

وی ادامه داد: شانس دستیابی به یک توافق هسته‌ای نهایی بالاست و مذاکره‌کنندگان ایران و قدرت‌های جهانی از سپتامبر 2013 تاکنون به پیشرفت‌های بی‌سابقه‌ای دست پیدا کرده‌اند.

موسویان با تاکید بر این که توافق هسته‌ای می‌تواند کاهش تنش میان تهران و واشنگتن را در پی داشته باشد، اظهار کرد: بدون دستیابی به یک توافق هسته‌ای رایزنی کردن بر سر دیگر مسائل غیر ممکن است اما یک توافق راه را برای احتمال همکاری در مسائل دیگر شامل مقابله با داعش هموار می‌کند.

به گزارش آناتولی موسویان پس از آن این اظهارات را بیان کرده است که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش هفته‌ گذشته در مونترو سوئیس 3 روز با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند تا بتوانند تا پایان ماه مارس به یک چارچوب سیاسی برای توافق نهایی دست پیدا کنند.

مذاکره کننده سابق هسته‌ای ایران تاکید کرد: اگر چه مذاکره کنندگان بر سر اصول یک توافق جامع به درک مشترکی رسیده‌اند هنوز برخی اختلافات به قوت خود باقی است و بنابراین هیچ‌کس نمی‌تواند حصول توافق نهایی را تضمین کند.

موسویان در پاسخ به این که اگر توافقی حاصل نشود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ گفت: من بر این باورم که آنها تا زمانی که به یک توافق نهایی دست پیدا کنند راهی را برای ادامه مذاکرات می‌یابند چون بازگشت به گذشته برای تمام طرفهای مذاکره کننده بسیار سخت است.

منبع: روزنو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: