ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸

"بوکو حرام" به داعش پیوست

  تدبیر24: گروه تروریستی بوکوحرام که در نیجریه فعال است با انتشار پیامی در یکی از حساب‌های کاربری خود در توییتر، با اعلام وفاداری به داعش با آن گروه بیعت کرده است.

به گزارش بی بی سی، در حساب کاربری بوکوحرام در توییتر یک فایل صوتی منتشر شده که ظاهرا با صدای ابوبکر شکائو، رهبر آن گروه ضبط شده است. صحت و اعتبار این نوار صوتی هنوز از سوی منابع مستقل تایید نشده است.

گروه داعش از تابستان سال ۲۰۱۴ با تصرف بخش هایی از شرق سوریه و شمال‌غربی عراق، در این مناطق "خلافت" تشکیل داده است.

ابوبکر البغدادی رهبر این گروه تروریستی برای پیروانش با عنوان خلیفه ابراهیم شناخته می‌شود.

در پیام صوتی منسوب به رهبر بوکوحرام که روز شنبه انتشار یافت آمده است: "بیعت خود را با خلیفه اعلام می کنیم... و در همه شرایط از او تبعیت می کنیم."

بیعت بوکوحرام، تازه‌ترین مورد از اعلام وفاداری یک گروه با داعش است. در ماه نوامبر (کمتر از چهار ماه پیش) گزارش شد که گروه‌هایی از مصر، لیبی، الجزایر، یمن و عربستان سعودی با ابوبکر بغدادی، رهبر داعش بیعت کرده‌اند.

در ماه ژانویه نیز تروریست هایی در افغانستان و پاکستان با گروه داعش اعلام بیعت کردند.

بوکوحرام ابتدا در سال ۲۰۰۲ و در مخالفت با آموزش به سبک غربی در نیجریه به وجود آمد اما از سال ۲۰۰۹ به فعالیت مسلحانه روی آورد و از آن هنگام تلاش داشته که در شمال این کشور آفریقایی، حکومت تشکیل دهد.

مقابله نظامی با گروه بوکو حرام در سال‌های اخیر به کشورهای همسایه نیجریه نیز سرایت کرده است.

قتل عام در بازار
فعالیت های تروریستی بوکو حرام تمامیت ارضی نیجریه را تهدید می کند و این کشور را با بحرانی انسانی مواجه ساخته است.

حملات بمبگذاری بوکو حرام تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته و نقاطی از شهر ابوجا پایتخت نیجریه نیز هدف این گروه قرار گرفته است.

روز شنبه دستکم پنج انفجار از جمله چند بمبگذاری انتحاری در شهر مایدوگوری در شمال‌شرقی نیجریه روی داد که دستکم ۵۰ کشته باقی گذاشت.

بازارهای شلوغ و یک ایستگاه اتوبوس در این شهر از جمله اهداف بوکو حرام بوده اند. شاهدان عینی گفته اند که دستکم دو تن از بمبگذاران انتحاری زن بودند.

گروه بوکو حرام هنوز درباره حملات روز شنبه واکنشی نشان نداده است اما پیشتر در این شهر از بمبگذاری انتحاری استفاده کرده است.

مایدوگوری قبلا پایگاه بوکو حرام محسوب می شد.
منبع: فرارو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: