ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۴۸۲۶۰
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷

داعشی ها دنبال تیم فوتبال حرفه ای

اکثر اعضای جوان سال مهاجرت کرده از اروپا به خاورمیانه و عضو داعش شده علاقه زیادی داشته اند تا به بازیکنان حرفه‌ای فوتبال تبدیل شوند.
    تدبیر24:  روزنامه "حریت" با اشاره به پیشینه‌ای از چند تن از اعضای جوان سال داعش که به طور آماتور فوتبال بازی می کرده‌اند می‌نویسد: "اکثر اعضای داعش به طور آماتور فوتبال بازی می‌کردند. مانند دیگر جوانان ناراضی بازی فوتبال عرصه‌ای برای خالی شدن انرژی آنان بود. آن‌ها از بازی کردن فوتبال به تدریج به گروه‌های شبه‌نظامی پیوستند و تبدیل به بمبگذاران انتحاری شدند. برای مثال، جلاد داعش نیز مدت زمان زیادی را صرف بازی فوتبال کرده بود. از دفترچه‌های یادداشت دوران کودکی "محمد اموازی" (جلاد داعش) می توان فهمید که او به فوتبال علاقه داشته است او در این باره نوشته بود: "می خواهم زمانی که 30 ساله شدم به تیم فوتبال بپیوندم و دائما گل بزنم." در دوران دبیرستان، اموازی با پنج بازیکن دیگر در قالب دو تیم فوتبال بازی می کرد. اکثر اعضای این دو تیم بعدا به داعش پیوستند."
 
حریت در ادامه اشاره می‌کند که فوتبالیست‌های دیروز چگونه به عناصر افراطی تبدیل شدند و در این باره می‌نویسد:"در میان اعضای این گروه "بلال برجاوی" یک شهروند بریتانیایی لبنانی تبار است که مانند "محمد سکر" بر اثر حمله پهپادهای امریکایی در سال 2012 میلادی کشته شد."
 
حریت در ادامه اشاره می‌کند که همانند گروه فوتبال اموازی، پنج عضو دیگر داعش که از لندن به آن گروه پیوسته‌اند و پرتغالی‌تبار هستند نیز بازیکن فوتبال بوده‌اند. یکی از آنان "نرو سرایوا" 28 ساله بود که در تاریخ 11 جولای سال گذشته یک روز پیش از اعدام "جیمز فولی" خبرنگار امریکایی گروگان داعش پیامی را در توئیتر منتشر کرد که در آن امریکا را تهدید می‌کرد. "فابیو پوکاس" 22 ساله جوان‌ترین عضو پرتغالی آن گروه که در سال 2012 به لندن رسیده بود نیز از جمله کسانی بوده که آرزو داشته یک فوتبالیست معروف شود. او در لیسبون به دین اسلام گرویده بود. او در لندن در تیم فوتبال "فایندر اف سی" بازی می‌کرد و با گل های خود توانست به پیشرفت آن تیم کمک کند به طوری که "ساندی تایمز" به نقل از سرمربی آن تیم نوشته بود که پوکاس با جدیت تمامن فوتبال را دنبال می‌کند." با این حال، او در نهایت به سوریه سفر کرد و نام "عبدالحرمن اندلس" را برگزید. او در حلب با یک نوجوان هلندی ازدواج کرده است و در فیس بوکش از جنگی مقدس سخن گفته است."
 
حریت در پایان اشاره می‌کند فوتبال راه خود را به مبارزات جهادی‌ها از زمان حمله سال 1979 شوروی علیه افغانستان باز کرده است و بن لادن نیز برای جذب نیرو و تقویت روحیه آنان در سودان در دهه 80 میلادی دو تیم فوتبال را تشکیل داده بود. در این باره "اسکات  آتران" استاد دانشگاه میشیگان معتقد است که فوتبال سبب افزایش روحیه عملگرایانه می شود و می تواند ظرفیت پیوستن فوتبالیست‌ها به گروه‌های افراطی را افزایش دهد. تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهند که عاملان بمبگذاری سال 2004 متروی مادرید همگی فوتبالیست بوده‌اند."
منبع: آفتاب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: