ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۴۲۹
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴

کنگره نمی‌تواند توافق هسته ای را تغییر دهد

وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید نامه 47 سناتور کنگره به ایران، نمی‌تواند تغییری در توافق احتمالی در مذاکرات هسته‌ای ایجاد کند.
   تدبیر24:  در واکنش به نامه هشدارآمیز 47 سناتور کنگره آمریکا به ایران، جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که این نامه از نظر او " فوق العاده باورنکردنی" است. او گفت که این نامه نمی‌تواند تغییری در توافق احتمالی بین ایران و آمریکا ایجاد کند. 
 
کری گفت: درباره مذاکرات ما از ابتدا به روشنی گفتیم که به دنبال تنها یک توافق قانونی نیستیم. ما به دنبال توافقی هستیم که قابلیت اجرایی داشته باشد. ما حتی با ایران روابط دیپلماتیک نداریم. نامه سناتورها به غلط می‌گوید که ما به دنبال یک توافق الزام‌آور قانونی با ایران هستیم. این غلط است. 
 
او ادامه داد: می‌گویند کنگره می‌تواند هر زمان که خواست جزییات توافق را تغییر دهد که مطلقا غلط است. آنها (کنگره) حق تغییر در توافقی که بین رهبران دو کشور به دست آمده ندارند. حالا ممکن است یک رییس جمهور با دیدگاه متفاوت سر کار بیاید اما فکر نمی‌کنم که اگر این توافق به هدفش برسد، هیچ رییس جمهوری بیاید و زیر توافقی بزند که امضای روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا را پای خود دارد؛ توافقی که از نظر همه توافق خوبی است. چنین اتفاقی نخواهد افتاد. 
 
همچنین به گزارش بی. بی. سی، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: در طول ۲۹ سالی که در مجلس سنا بوده‌ام، هرگز چیزی مانند این را نشنیده‌ام. این نامه، بیش از دو قرن سابقه سیاست خارجی آمریکا را نادیده می‌گیرد. 
 
کری نامه 47 سناتور آمریکایی را مخدوش کننده اعتبار "هزاران موافقتنامه" امضا شده میان دولت آمریکا و دولت‌های دیگر در سرتاسر جهان دانسته است. 
 
او گفته است که اقدام این سناتورها "اعتماد متحدان آمریکا در جهان را به خطر انداخته" و این پیام را به کشورهای دیگر می‌دهد که برای دستیابی به هر توافقی با آمریکا باید با تمامی نمایندگان کنگره گفت‌وگو کنند. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: