گفتگوی بین ادیان و شناساندن درک صحیح از جایگاه زن مسلمان برای کشورهای غربی ضروری است
تدبیر24: شهیندخت مولاوردی در حاشیه اجلاس کمیسیون مقام زن در دیدار با وزیر امور زنان نروژ خواستار تقویت ارتباطات و تبادل نظر دو کشور برای رفع چالش های مشترک و موانع موجود در تقویت و گسترش فعالیت های اجتماعی زنان شد و اظهارداشت: زنان جهان چالشهای مشترکی دارند که همفکری و ارائه راه حل مشترک می تواند به بهبود وضعیت زنان و نهایتا بهبود وضعیت جهان کمک کند زیرا ارزیابی ها در خصوص هرگونه پیشرفت در 12 حوزه نگران کننده و مورد اشاره در سند پکن، نشان می دهد که در برخی موارد مشکلات زنان هنوز رفع نشده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: به رغم پیشرفتهای زیادی که زنان ایرانی در حوزه آموزش، بهداشت و سلامت، علم و فن آوری داشته اند اما در حوزه هایی مانند اقتصاد و حضور موثرتر در مراکز تصمیم گیری، راه زیادی را باید طی کنند.
وی آشنایی با تجربه سازنده و مفید سایر کشورها درایجاد توازن لازم بین پذیرش مسئولیت خانواده و مسئولیت اجتماعی از سوی زنان کشورمان را به گونه ای که ضمن فراهم شدن تسهیلات و امکانات، شئونات و احترام زنان نیز حفظ شود از جمله برنامه های در دست مطالعه خواند و با ارائه آمار، روند مشارکت فعال زنان ایرانی در عرصه های مختلف جامعه امروز ایران را تشریح نمود.
وزیر امور زنان نروژ نیز در این دیدار گفت: باوجودی زنان جهان تاکنون راه طولانی را برای احقاق حقوق خود طی نموده اند، همچنان با چالشهای زیادی مواجه اند که امیدواریم با استیفای حقوق زنان جهان نیاز به برگزاری چنین نشست هایی در این سطح از بین برود.
وزیر امور زنان نروژ در پایان این ملاقات از مولاوردی برای دیدار از نروژ دعوت کرد.
خشونت و افراطی گری های منطقه در دستورکار توسعه پس از 2015 قرار گیرد
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در دیدار با جیووانا مارتلی مشاور نخست وزیر ایتالیا با اشاره به سابقه تمدنی ایران و ایتالیا و همچنین سیاست اصولی دولت یازدهم مبنی بر تعامل سازنده با کشورهای جهان، همکاری دوکشور و استفاده از تجربیات این کشور در امر توانمند سازی اقتصادی زنان و شناسایی سایر زمینه های همکاری را دارای اهمیت مضاعفی دانست.
مولاوردی با تشریح آخرین وضعیت زنان ایرانی در حوزه های تجارت و بازرگانی، کارآفرینی، اشتغال و سایر فعالیت های اجتماعی، گفت: گسترش همکاری ها در رفع چالش هایی که تاکنون مانع از اجرای مفاد سند اجلاس پکن شده است می تواند در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده دیدار سال گذشته خود با وزیر امور خارجه ایتالیا و همچنین دیدار اخیر خود با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، را مورد اشاره قرار داد و گفت و گوهای انجام شده در این دیدارها و در حوزه امور زنان و خانواده را مفید ارزیابی کرد.
جیووانا مارتلی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از فعالیت زنان ایرانی در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی، بر لزوم یافتن رویکردی جدید در موضوع فعالیت زنان در جامعه و تقویت نقش آنها در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی همزمان با تقویت نهاد خانواده، تاکید کرد.
مشاور نخست وزیر ایتالیا با بیان اینکه تقویت جایگاه اجتماعی زنان منافاتی با حفظ و ارتقاء جایگاه زن در محیط خانواده ندارد، گفت: دیدگاههای رهبر کاتولیک های جهان در راستای حفظ شئونات بانوان و رفع بحرانهایی است که امروزه نقش آفرینی زن در جامعه را تضعیف می کند.
وی از مولاوردی برای سفر به ایتالیا و آشنایی با توانمندی های اقتصادی- اجتماعی زنان این کشور دعوت کرد.
ضرورت توجه بیشتر زنان مسلمان به توانمندی در عرصه های اجتماعی و اقتصادی
مولاوردی و بیان نوری توفیق، وزیر امور زنان عراق بر ادامه همکاری های نزدیک در چارچوب همکاری های مشترک دو کشور در حوزه زنان و خانواده تاکید کردند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر آمادگی معاونت امور زنان و خانواده برای تبادل تجربیات در خصوص مشارکت جدی زنان در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، علمی، آموزشی و کارآفرینی، گفت: در شرایطی به سر می بریم که زنان مسلمان باید بیش از هر زمان دیگری به توانمند سازی خود در ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی بیاندیشند.
وی انعقاد یادداشت تفاهم میان نهاد های متولی امور زنان دو کشور را مورد تاکید قرار داد و اجرایی شدن آن را عامل تسریع همکاری ها دانست.
نوری توفیق نیز در این دیدار با اشاره به توانمندی ها و پیشرفت های زنان ایرانی در حوزه آموزش و مشارکتهای اجتماعی و فرهنگی، آمار موجود از فعالیت زنان ایرانی در عرصه های مختلف زندگی را چشمگیر دانست و برای بهره گیری از این تجارب اعلام آمادگی کرد.
وی همچنین خواستار امکان سنجی مشارکت احتمالی جمهوری اسلامی ایران در کمک به زنان آواره عراقی در داخل این کشور شد.
اهمیت دستیابی به الگوی مناسب کار و زندگی زن مسلمان
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در دیدار با مدیر امور زنان سازمان همکاری های اسلامی بر یافتن راه حلی مشترک برای مقابله موثر با چالشهایی که به طور مشخص زنان مسلمان در عرصه فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با آن روبرو هستند تاکید کرد.
مولاوردی افزود: زنان مسلمان نباید با محدودیتهایی روبرو شوند که بین کار و فعالیت اجتماعی و پرداختن به امور خانواده مجبور به انتخاب گردند. زمانی می توانیم الگوی قابل قبولی در عرصه فعالیت زنان به دنیا معرفی کنیم که از مرحله حرف و شعار به عمل رسیده و الگوی مناسب کار و زندگی زن مسلمان را در جوامع اسلامی ارائه دهیم.
مولاوردی همچنین ضرورت گفتگوی بین ادیان و شناساندن درک صحیح از جایگاه زن مسلمان برای کشورهای غربی را مورد تاکید قرار داد.
فضیله گرین نیز در این دیدار با اشاره به مشکلات ساختاری در کشورهای عربی که همواره محدود کننده فعالیت زنان بوده است، اظهار داشت: با استفاده از تجربه زنان ایرانی و با ارائه دستاوردهای آنها در حوزه های مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی باید گام های عملی برای برنامه ریزی همراه با اجرای راهبرد مناسب برای تحقق توسعه پایدار صورت پذیرد.
مدیر امور زنان سازمان همکاری های اسلامی تشکیل مرکز مطالعات حقوق زنان مسلمان در کشورهای اسلامی و غربی بر اساس تجربه ایران و با هدف تصحیح برداشت های غلط از وضعیت زن مسلمان که در کشورهای غربی تبلیغ می شود و همچنین تلاش برای رفع اسلام هراسی را از موارد دارای اولویت در این زمینه دانست.
اجرای صحیح آموزه های دینی در حوزه زنان و خانواده بهترین راهکار معرفی حقوق زنان
مولاوردی در دیدار با مروات طلاوی، رییس شورای ملی زنان مصر، تحکیم و گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر ملل بویژه با کشورهای همسایه و مسلمان را در راستای سیاست اصولی دولت یازدهم دانست .
وی گفت: همبستگی و همکاری کشورهای مسلمان به ویژه در این مقطع زمانی که انواع جنایتها به اسم دین صورت می پذیرد و در نهایت چهره رحمانی دین را تخریب می کند، ضروری است و با توجه به تفاسیر مختلفی که از حقوق زن صورت می پذیرد، اجرای صحیح آموزه های دینی به ویژه در حوزه زنان و خانواده، بهترین شکل معرفی حقوق زن می باشد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تفاسیر غلط و برداشت های نادرست از دستورات دین مبین اسلام را مانع احقاق حقوق زن مسلمان در جهان امروزی ارزیابی نمود و ابراز امیدواری کرد با تلاش و روشنگری بیشتر این موارد تبعیض و اعمال محدودیت علیه زنان مسلمان در برخی کشورهای اسلامی رفع شود.
در این دیدار مروات طلاوی نیز با اشاره به حمایت رهبران دینی کشورهای پیشرو اسلامی از نقش و تاثیر زنان در محیط خانه و فعالیت های اجتماعی، خواستار فعال شدن بیش از پیش نهادهای متولی امور زنان و خانواده کشورهای اسلامی در معرفی شخصیت زن مسلمان شد و با توجه به اقدامات گروههای تروریستی همچون داعش و معرفی چهره ای خشن از اسلام و رفتار تاسف بار آنها با زنان، اقدام فوری برای شناساندن اسلام واقعی را از اولویتهای کشورهای دارای تمدن و سابقه غنی فرهنگ اسلامی نظیر ایران و مصر دانست.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت های غنی مراکز دینی و دانشگاهی دو کشور برای معرفی اسلام حقیقی به دنیا و بویژه با هدف تشویق به مبارزه با تبعیض و خشونت علیه زنان در خانه و جامعه تاکید کرد.
ضرورت تقویت جایگاه زن در نهاد خانواده و جامعه و استیفای حقوق شرعی و قانونی
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در دیدار با لیندا گولارت، قائم مقام وزیر سیاست گذاری امور زنان برزیل با ابراز امیدواری گسترش همکاری های دو کشور در حوزه زنان و خانواده اظهارداشت: در چارچوب تلاش برای تحقق سیاستهای دولت یازدهم، برنامه های متعددی را در معاونت امور زنان و خانواده در دست مطالعه و اجرا داریم.
وی تعیین چارچوب همکاری ها و انتقال تجربیات نهاد متولی امور زنان و خانواده دو کشور در حوزه های کار آفرینی، مبادلات علمی و آموزشی و چگونگی رفع چالشهای مشترک که حوزه زنان و نهاد خانواده را ضروری دانست.
مولاوردی با اشاره به روند سیاست گذاری های فعلی در حوزه امور زنان کشورمان، گفت: تقویت جایگاه زن در نهاد خانواده و جامعه و استیفای بیش از پیش حقوق شرعی و قانونی آنها در همه عرصه ها ضروری است.
لیندا گولارت، قائم مقام وزیر امور سیاست گذاری امور زنان برزیل نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت تدوین راهکارها و سیاست های منجر به توانمند سازی اقتصادی و اجتماعی، اظهارداشت: توانمند سازی اقتصادی، سیاستگذاری های حمایتی و نهادینه سازی، سیاست جدی دولت برزیل در موضوع پیگیری امور زنان است.