ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۸۵۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴

قدیمی‌ترین مومیایی جهان از بین رفت

مومیایی Chinchorro مربوط به پنج تا سه هزار سال قبل از میلاد که در منطقه پرو امروزی و شیلی زندگی می‌کرده با توجه به تغییرات آب و هوایی دچار تغییر شده است.
  تدبیر24:  مومیایی Chinchorro مربوط به پنج تا سه هزار سال قبل از میلاد که در منطقه پرو امروزی و شیلی زندگی می‌کرده با توجه به تغییرات آب و هوایی دچار تغییر شده است.

این مومیایی که در موزه باستانی Tarapacá' در شمال شیلی نگهداری می‌شود توسط باکتری‌ها در حال نابودی است.

محققان دانشگاه هاروارد این مومیایی را بررسی کرده و دریافتند رطوبت بالا موجب تکثیر باکتری‌ها شده است.

حدود 120 مومیایی موجود در موزه دانشگاه نزدیک شهر Arica نیز تحت تاثیر این مساله قرار گرفته اند.

یکی از دانشمندان به نام رالف میچل اظهار کرد: تاکنون چنین مشکلی پیش نیامده بود و همه به دنبال پاسخی برای این مورد هستیم. سوال ما این است که علت این تغییر چه بوده و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟

باستان‌شناسان اظهار کردند: این منطقه همیشه بسیار خشک و کویری بوده، اما در حال حاضر رطوبت افزایش یافته که در نتیجه موجب تکثیر باکتری‌ها در مومیایی شده است.

ساکنین این منطقه به دلیل خشکی هوا مرده‌های خود را به طور طبیعی مومیایی می‌کردند و با افزایش رطوبت تغییراتی در روند مومیایی کردن این آثار ایجاد شده است. 
منبع: تابناک
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: