ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۵۷۳
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰

حادثه شیراز نتیجه بی توجهی

   تدبیر24:   بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92انتظار می‌رفت شرایط برای طرح دیدگاه‌های گوناگون، بحث و تبادل نظر بر سر مسائل مختلف جامعه فراهم شود اما گویا عده‌ای حاضر نیستند این تغییر و اراده مردم را به رسمیت بشناسند و به ضرورت‌های انتخاب آقای دکتر روحانی به عنوان رئیس‌جمهوری ایران با توجه به شعارهای انتخاباتی ایشان توجه کنند. به دنبال این مقاومت و تلاش برای نپذیرفتن پیامدهای انتخاب شدن دکتر روحانی در شهرهای مختلف، ایجاد مزاحمت و بازداشتن سخنرانان از ارائه دیدگاه‌های خود شدت پیدا کرده است. چندی پیش به دعوت انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز برای سخنرانی در رابطه با موقعیت ایران در آستانه توافق هسته‌ای به دانشگاه شیراز دعوت شدم که در کمال ناباوری و حیرت مشاهده کردم در پایین پلکان هواپیما افرادی مرا دعوت کردند تا سوار اتومبیل شوم و به بیرون بروم با این عنوان که همانطور که موافقانی دارم مخالفانی نیز دارم و ممکن است مشکلاتی پیش بیاید، سپس به دنبال گفت‌وگوها و تصمیماتی که از قبل گرفته بودند، ابلاغ کردند که مانع ورود من به شهر شیراز شوند. در نتیجه این برخورد اعتراض کردم که اگر موافق نبودید من به این شهر بیایم چرا برای سخنرانی من در دانشگاه شیراز مجوز صادر کردند؟! که البته پاسخ قانع کننده‌ای نشنیدم و پس از آن با هواپیمایی دیگر به تهران بازگردانده شدم. این رفتار متاسفانه از سوی کسانی که مسئول برقراری آرامش و امنیت شیراز هستند با بی‌اعتنایی برخورد شد. پس از آن افرادی که در تهران وظیفه برعهده داشتند نسبت به این موضوع بی تفاوتی نشان دادند و به دنبال آن حمله به آقای مطهری و مشکلاتی که در سفر ایشان به شیراز پیش آمد، مشاهده شد. به نظر می‌رسد برخورد با عاملان و آمران این قضیه و حل و فصل مسائل مربوط به چنین رفتارهایی می‌تواند از خسارت‌های بزرگتر جلوگیری کند و ضرورتی است که مورد بی‌توجهی مدیران قرار گرفته است و اگر نسبت به موضوع بازگرداندن من به تهران توجه بیشتر و حساسیت بیشتری نشان داده می‌شد شاید مشکلاتی که برای آقای مطهری پیش آمد تکرار نمی‌شد. در حقیقت به نظر می‌رسد نهادهای ذیربط باید بتوانند شرایط مناسب برای گفت و شنود و طرح دیدگاه‌های مختلف که به حکم آیات قرآن کریم از وظایف مسلمانان است -صحبت‌ها را بشنوند و بهترین آنها را انتخاب کنند- فراهم کنند چراکه زیبنده نیست با این گونه رفتار‌ها چهره دولت خدشه‌دار شود و در شرایطی که مخالفان می‌کوشند نقاط ضعف را برجسته جلوه دهند شواهد قابل بهره‌برداری به این گروه‌ها ارائه شود.
* استاد دانشگاه 
منبع: روزنو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: