ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۴۸۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۷

بعید است وزرا این دوره بیایند

در صورتی که نیاز باشد وزیران می‌آیند اما بعید می‌دانم برای کاری که الان داریم انجام می‌دهیم وزیران (خارجه 1+5) بیایند.
 تدبیر24: محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران گفت: هر زمان راه حل‌ها پیدا شد و شروع به توافق شد، شاید نیاز به حضور وزرا باشد اما فکر نمی‌کنم آن زمان الان باشد.

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه الان به جزییات خیلی ریز وارد شده‌ایم، گفت: در جزییات همیشه نیاز به کار هست. اختلاف نظر وجود دارد و تلاش خواهیم کرد اگر امکان داشته باشد اختلاف نظرها را کم کنیم.

وی ادامه داد: امروز و فردا این گفتگوها را ادامه می‌دهیم. امیدواریم در صورتی که اراده سیاسی در طرف مقابل وجود داشته باشد، کار پیش برود.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان گفت: بعضی مسائل بیشتر به درک مشترک نزدیک شده در برخی مسائل فاصله با راه حل بیشتر است. از روز اول هم گفته‌ایم در مورد هیچ موضوعی توافق نشده تا در مورد همه موضوعات توافق شود.

وزیر خارجه با بیان اینکه اراده سیاسی را باید در عمل دید، خاطرنشان کرد: همه ادعا می کنند که اراده سیاسی هست باید ببینیم آیا واقعا وجود دارد یا نه.

وی درباره حضور دیگر وزرای خارجه١+٥ در این دور از گفتگوها عنوان کرد: ما همه وزرا را دیدیم. وزرای اتحادیه اروپا را در بروکسل ملاقات کردیم. وزیر خارجه چین اخیرا در تهران حضور داشت. وزیر خارجه روسیه را در ژنو ملاقات کردیم. آقای کری در اینجا حضور دارند. در صورتی که نیاز باشد ممکن است که وزرا بیایند اما بعید می‌دانم برای کاری که الان داریم به حضور دیگر وزرا نیاز باشد. هر زمان که راه حلها پیدا شد و شروع شد به رسیدن به توافق، آن وقت شاید نیاز باشد که وزرا حضور داشته باشند. الان فکر نمی کنم آن زمان الان باشد.

وزیر خارجه تصریح کرد: توافق زمانی خواهد بود که تمام موضوعات به صورت متن مکتوب و به صورت ریز و دقیق تهیه شده باشد و آن وقت توافق خواهیم داشت. من بعید می دانم که در فاصله یکی دو روز آینده چنین چیزی رخ دهد.

وی در پاسخ به ایسنا مبنی بر این که آیا برای اعلام تفاهم نیاز به حضور وزیران خارجه 1+5 نیست، گفت: ما باید به راه حل برسیم. بحث توافق و تفاهم زمانی است که ما این راه حل‌ها را مکتوب کرده باشیم و برای مکتوب کردن راه حل بیشتر به کارشناسان نیاز است تا وزیران.

ظریف خاطرنشان کرد: ما گفته‌ایم باید راه حلها را پیدا کنیم و بعد آن‌ها را مکتوب کنیم. این یک کار سیاسی و هم کارشناسی است و الان در این مرحله هستیم.

وزیر خارجه هم چنین گفت: که زمان این دور از مذاکرات تا روز جمعه است ولی اگر نیاز باشد بیشتر هم می مانیم.
منبع: تابناک
برچسب ها: تدبیر24 ظریف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: