ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۸۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳

پشیمانم که گوانتانامو را نبستم

اوباما گفت که اگر برای بار دیگر رئیس‌جمهور شود اولین دستورش بستن گوانتانامو است و از این که دستور تعطیلی زندان گونتانامو را صادر نکرده است، پیشمان است.
  تدبیر24:  باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در اوهایو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر به عقب و اولین روزهایش در کاخ سفید بازگردد چه نصیحتی برای خودش خواهد داشت گفت: فکر می‌کنم در اولین روز گوانتانامو را تعطیل کنم. فکر نمی‌کردم سیاست‌ها در قبال این زندان پر مناقشه تا این اندازه تغییر کند.

اوباما گفت: زمانی که در دور اول ریاست جمهوری، کارم را آغاز کردم دو حزب جمهوری خواه و دموکرات برای تعطیل شدن زندان نظامی گوانتانامو توافق داشتند و من فکر می‌کردم اجماع کافی برای عقب انداختن اجرای این تصیم وجود دارد اما سیاست‌ها جدی‌تر شد و مردم از لفاظی‌ها در باره این زندان خسته شدند .

وی افزود: حتی جان مک کین، سناتور آریزونا نیز از ایده بستن گوانتانامو حمایت کرد با این حال خواهان اعمال محدودیت‌های بیشتر در کار نقل و انتقال زندانیان و ممانعت بر انتقال آنها به آمریکا برای محاکمه بود.

این زندان که از سال 2002 در پایگاه دریایی در خلیج گونتانامو ایجاد شده است، برای بازداشت گروههای تروریستی از افغانستان، عراق و دیگر کشورها که پس از حمله تروریستی 11 سپتامبر 2001 دستگیر شده بودند، استفاده می شود. آمریکا به خاطر نگهداری زندانیان در این زندان بدون محاکمه، شکنجه آنها و نپذیرفتن کنوانسیون ژنو از سوی جامعه بین المللی تحت فشار قرار گرفته است. تا ژانویه 2015 هنوز122 زندانی در این زندان وجود داشت.

در سالهای اخیر دولت آمریکا اعلام کرد حداقل تا پایان دوره ریاست جمهوری اوباما این زندان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
منبع: تابناک
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: