ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۴۸۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۱

مشکلات اقتصادی پرونده بزرگ بانکی

مدیرعامل سابق بانک ملی با اشاره به مشکلات ناشی از فروش ارز بانک مرکزی در امارات به برخی اشخاص خاص و اینکه چالشی را برای بانک ملی ایجاد کرده بود، از تسویه بدهی 120 هزار میلیارد ریالی بانک ملی به بانک مرکزی خبر داد.
تدبیر24:فرشاد حیدری امروز در مراسم تودیع خود و معارفه عبدالناصر همتی در بانک ملی گفت: فروش ارز بانک مرکزی در امارات به برخی اشخاص خاص چالشی برای بانک ملی به وجود آورده بود، در عین حال برخی پرونده های بزرگ چالشی برای اقتصاد ایجاد کرد و این وضعیت به رقبای بانک فرصتی داد تا به جایگاه اولیه بانک ملی دست یابند و این بانک به رده های دوم و سوم در نظام بانکی تنزل یابد.

مدیرعامل سابق بانک ملی با اشاره به اینکه وضعیت بانک در گذشته بسیار خطیر بود، افزود: در روز معارفه بنده به عنوان مدیرعامل بانک ملی برخی از اعضای هیات مدیره بانک در بازداشت بسر می‌بردند و موجی از نگرانی و هلهله ایجاد شده بود و مرحله عبور از بحران بسیار سخت بود اما هم اکنون این وضعیت را پشت سر گذاشته ایم.

وی ادامه داد: در یکی از سفرهای دولت قبلی به اصفهان مصوبه ای هزار میلیارد ریالی برای اعطای تسهیلات به سازمان میراث فرهنگی تصویب شد که اگر تسهیلات دهی در این زمینه انجام می‌گرفت بانک ملی موظف می شد که سایر سازمان ها را نیز از این طریق تامین مالی کند و بنابراین با تنگناهای مالی مواجه می شدیم که در نهایت توانستیم مصوبه مذکور را لغو کنیم.

حیدری گفت: در سال 90 و 91 میانگین رشد منابع بانک ملی از میانگین رشد سایر بانک ها بیشتر بود، اما با عدم تعادل در منابع و مصارف مواجه بودیم به طوریکه میزان بدهی بانک ملی به بانک مرکزی به 120 هزار میلیارد ریال رسیده بود.

وی از ساماندهی مطالبات معوق بانک ملی خبر داد و گفت: پیش از این مطالبات معوق این بانک 170 هزار میلیارد ریال بود که توانستیم 52 هزار میلیارد ریال آن را ساماندهی کنیم.

مدیرعامل سابق بانک ملی همچنین به تحریم های ظالمانه کشورهای غربی علیه بانک ملی اشاره و تصریح کرد: در سال 90 بانک ملی با زیان 16 هزار میلیارد ریالی مواجه بود. ساماندهی شرکت ها و سرمایه گذاری ها که آشفتگی در امور سنوات بانک در گذشته بوجود آورده بود انجام شد.

وی گفت: بانک ملی سرمایه خود را صددرصد افزایش داد و اقدام به فروش اموال مازاد و املاک کم بازده کرد، زیرا یکی از راه های نجات بانک و افزایش تسهیلات‌دهی اجرای این برنامه بود. بر این اساس سرمایه بانک که 22 هزار میلیارد ریال بود، در پایان سال گذشته با ارزیابی مجدد دارایی ها و افزایش سرمایه نقدی به نزدیک 100 هزار میلیارد ریال رسید.

وی خاطر نشان کرد: در پایان سال 90 مجموع دارایی های بانک 275 هزار میلیارد ریال بود که در پایان سال 91 از مرز یک هزار تریلیون عبور کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: