ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۹۰۴۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱

قدرت و اختيارات رييس جمهور

تدبیر24مهدی آیتی - هركس اندكي از وضعيت ساختار و آرايش قدرت در نظام جمهوري اسلامي ايران اطلاع داشته باشد و يا مختصري از اصول قانون اساسي مطلع باشد مي داند كه رييس جمهور در عرصه سياسي و اجرايي مملكت چندان قدرتي نداشته و بر تمام مسائل اجرايي – سياسي، امنيتي و اقتصادي جامعه تسلط و اختيار كافي ندارد.
بررسي تحليلي قانون اساسي و اصل تفكيك قوا و اينكه آيا واقعا در نظام جمهوري اسلامي تنها سه قوه وجود دارد يا خيلي بيشتر و آيا چنين تفكيك و استقلالي در قوا قابل تصور و عملي است جاي خود دارد كه ورود به آن در اين مجال نمي گنجد.
صرفنظر از آنكه رييس جمهور در دوره تبليغات انتخاباتي چه وعده هايي به ملت داده و در حال حاضر در سخنراني هاي تبليغاتي چقدر براي عمل به قولها و وعده ها اصرار مي ورزد، واقعيت چيز ديگري است.واقعيت اين است كه بطور طبيعي و بر اساس اختيارات قانوني، رييس جمهور در بسياري از مسائل و موارد در چهار بخش سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي داراي قدرت لازم و كافي نيست و كار خاصي نمي تواند انجام دهد.اگر به گذشته بازگرديم و دوره هاي مختلف رياست جمهوري و رياست اجرايي را در نظام جمهوري اسلامي بررسي كنيم مي بينيم كه از نخست وزيري مهندس بازرگان گرفته تا رياست جمهوري روحاني همه روساي اجرايي كشور در دوره تصدي و مسئوليت خود از كمبود اختيارات و قدرت اجرايي شكايت داشته و همواره رييس اجرايي كشور در حل و فصل مسائل مختلف كشور در تقابل و اصطكاك با بخشهاي مختلف ديگري بوده كه خارج از حيطه مسئوليتش مي باشد.آنچه مسلم است اين است كه رييس جمهور با اختيارات محدودي كه دارد در هر دوره ناچاراً براي كسب آراء به ملت وعده و وعيدهاي فراوان و غيرمتعارف تبليغاتي مي دهد و بعد از برنده شدن در تحقق وعده هاي خود دچار چالشهاي اساسي شده و به دنبال آن نارضايتي و دلسردي عمومي پديد مي آيد.اگر به تمام دوره هاي رياست جمهوري در كشور نگاه كنيم بخوبي مشهود است كه مردم هر دفعه با اميد و آرزو و شور اجتماعي به صحنه انتخابات مي آيند و هر بار با انتخاب رييس جمهور جديد پس از گذشت مدتي رو به دلسردي و نارضايتي مي روند. به عبارت ديگر در طول اين سالها مردم در جريان انتخابات رياست جمهوري همواره دچار حالات روحي - رواني متضاد از حالت اميد به نااميدي مي شوند.
امروز هم روحاني به جاي سخنراني هاي تبليغاتي لازم است با صداقت و شفافيت به ملت بزرگوار ايران بگويد و گوشزد نمايد كه رييس جمهور در اجرا و تحقق آزادي هاي مصرح در قانون اساسي (آزادي بيان، قلم، انديشه) و در مبارزه با مفاسد اقتصادي و در تاييد صلاحيت شايستگان و در مذاكره با خارجي ها و در تامين امنيت عمومي و حقوق شهروندي و در مبارزه با فقر و بيكاري و در كاهش آلودگي هاي محيط زيست و در ارتقاء حقوق زنان و جوانان و در دفاع از حقوق رسانه ها و مطبوعات و هنرمندان و در دهها مساله ديگر داراي اختيارات و قدرت كافي نمي باشد.
برچسب ها: تدبیر24 مهدی آیتی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۱
0
0
"آقای روحانی دریکی از مصاحبه‌های تبلیغاتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری گفت که معلم‌ها به این که دائما آنها را با عبارت عاشقانه و ادبی تقدیس کنیم نیازی ندارند و باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کرد.
جلایری
|
United States of America
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۹
0
0
انشاالله جناب آقای دکتر روحانی عزیز دغدغه های اینچنین واقع بینانه را که قطعا دغدغه های همه ی آنهایی است که به دکتر روحانی رای دادند و البته دغدغه ی آن بیست میلیونی که رای ندادند ، را مورد توجه فوری قرار دهند چراکه اکنون نیز بسیار دیر است
نظر شما: