ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۴۹۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰

تظاهرات علیه آل سعود در عوامیه

مردم عربستان در اعتراض به سیاستهای آل سعود در شهر عوامیه استان قطیف تظاهرات کردند.
تدبیر24:  این تظاهرات پس از آن برپا شد که نیروهای امنیتی حکومتی به خانه های مردم فعالان ضدحکومتی حمله کردند.

در این حملات  یک نفر  کشته شد  و  چهار نفر از اعضای خانواده و معترضان به این اقدام نیروهای امنیتی سعودی بازداشت شدند.

استان قطیف در سال های اخیر شاهد برپایی تظاهرات علیه حکومت سعودی بوده است. از زمان آغاز سرکوب های حکومتی در استان قطیف، دهها نفر کشته شده اند. رژیم سعودی در حمله به خانه های فعالان ضدحکومتی در استان قطیف از گلوله های جنگی استفاده کرد.

حکومت آل سعود در سال ۲۰۱۱ شیخ نمر النمر  روحانی برجسته عربستانی را  با اصابت ۴ گلوله به پایش بازداشت و سپس زندانی کرد ، که با اعتراضهای گسترده مردمی همراه شد.

این در حالی است که امریکا و کشورهای غربی در مقابل جنایت های آل سعود علیه شیعیان و سایر اقلیتهای دیگر سکوت می کنند.

به گفته کارشناسان ، بی توجهی غرب به این اقدامات سعودی به علت معامله های تسلیحاتی سودآوری است که غرب هرسال با ریاض منعقد می کند.

 علی الاحمد مدیر موسسه تحقیقات امور خلیج فارس در واشنگتن در این باره گفت :  تاوقتیکه آمریکا بتواند به عربستان سعودی سلاح بفروشد و از این طریق و شیوه های دیگر به سود کلان دست پیداکند، به وضع حقوق بشر در عربستان سعودی توجه نمی کند.

آمریکا درباره نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان گزارش می دهد اما به وضع حقوق بشر در عربستان سعودی توجهی ندارد. باید به این نکته مهم نیز توجه داشت که عربستان سعودی منبع مهم تامین نفت برای آمریکا و دیگر کشورهای غربی نیز است.

منبع: تابناک
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: