جمعی از جوانان منطقه بالکان در نامه سرگشاده به رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نوشتند: تا آنجایی که ما می دانیم و باور داریم ادیان الهی و از جمله اسلام رحمانی ..
تدبیر24: به گزارش ایرنا از موسسه علمی و پژوهشی این سینا سارایوو، جوانان منطقه بالکان در این نامه سرگشاده اشاره کردند: مبارزه انبیای الهی علیه زورمندان و مستکبران تاریخ هرگز با ترویج نفرت پراکنی و وحشت افکنی در بین مردم همراه نبوده است.
دراین نامه نوشته شده است: در دنیایی که حاکمیت یک طرفه نئولیبرالیسم به افزایش شکاف بین فقیر و غنی منجر شده است و غول های بزرگ رسانه ای گوش به فرمان سیاستمداران تمامیت خواه و استعمارگران دیروز، به دنبال تسخیر مغزها و قلب های جوانان هستند'بهترین راه ایجاد خودباوری و شناخت درست منطبق بر زمان و زمانه از ادیان الهی خصوصا دین مبین اسلام است که امروز از دو طرف تحت فشار و هجمه ناروا قرار گرفته است.
'از یک طرف توطئه اسلام هراسی و از طرف دیگر فتنه افراط گری و تکفیر!! در چنین فضایی واضح است که دیپلماسی معنوی رهبران دینی جوامع از طرق مختلف خصوصا انتشار پیام ها و نامه های سرگشاده با هدف آگاه سازی ملت ها و بیدارسازی وجدان اخلاقی سیاسیون در این خصوص می تواند نقشی بسیار بسزا و موثر ایفا کند که نامه تاریخی اخیر شما به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی درست در همین راستا تلقی می شود؛ نامه ای که پژواک صادقانه دردها، مشکلات و نیازهای کنونی ما است. '
جوانان بالکانی در این نامه اشاره کردند: مبارزه انبیا الهی علیه زورمندان و مستکبران تاریخ هرگز با ترویج نفرت پراکنی و وحشت افکنی در بین مردم همراه نبوده است. اسلام دعوت به تعقل، اندیشه ورزی و جدال احسن می کند و نوید آزادی و عدالت و امنیت می دهد. لذا ما به خوبی می دانیم عملکرد وحشیانه و غیرقابل قبول جمعی مسلمان نمای افراطی آلت دست دشمنان بشریت ربطی به اسلام و آموزه های اصیل دینی ندارد.
'ما معتقدیم گرایش های افراطی و تکفیری این گروه ها، محصول برداشت های ضدعقلانی و ضدعرفانی از اسلام است و ما نه تنها نسبت به چنین جریان های ارتجاعی و خطرناک اعلام برائت می کنیم بلکه تلاش خواهیم کرد با مطالعه منابع دست اول یعنی قرآن و سنت و سیره رسول خدا(ص) به شناخت و شناسایی بهتر اسلام اهتمام بورزیم.'
در این نامه نوشته شده است: عمیقاً باور داریم که معرفی فرهنگ غنی و ناب اسلام بهترین راه برای جلوگیری و مقابله با گرایش های تکفیری و افراطی است. البته ما جوانان از نهادهای حکومتی و دینی مان مصرانه می خواهیم تا راه را برای قرائت عقلانی و اعتدالی از اسلام و دین بطور کلی باز کنند و اجازه ندهند تندروی و افراط گری به درون مدارس اسلامی، دانشکده ها و خانه های ما راه بیابد.
'ما معتقدیم همزیستی فرهنگی و تمدنی اسلام و غرب در پناه رو اداری و احترام به ارزش های اخلاقی و انسانی امکان پذیر است و بدون چنین همزیستی مسالمت آمیزی نمی توان از صلح و امنیت جهانی سخن به میان آورد. از این رو ما از مقام های دولتی و نهادهای غیر دولتی می خواهیم تا فضا و عرصه اندیشه ورزی را برای شکوفایی اندیشه و خرد، عشق و برابری و عزت و احترام به کرامت انسانی، حقوق فردی و جمعی باز کنند.
جوانان بالکانی در این نامه سرگشاده تاکید کردند: در نهایت اینکه به شما اطمینان می دهیم در واکنش به سیل پیشداوری ها و تبلیغات منفی شناختی مستقیم و بی واسطه از این دین به دست آوریم و اسلام را از طریق منابع اصیل و ماخذ دست اول آن بشناسیم و بشناسانیم و در این راه اجازه نخواهیم داد دست های آلوده پیدا و پنهان با چهره پردازی های موهن و سخیف، بین ما و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بی طرفانه را از ما سلب کنند.