تدبیر24: سیدمحمد لنگری روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: برخی مدارس این منطقه به قدری فضای نامناسبی دارد که حتی اهالی حاضر به سکونت در آن نیستند اما هم اکنون به عنوان فضای آموزشی استفاده می شود.
وی افزود: این مدارس توسط رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مورد بازدید قرار گرفت که با ساخت 10 باب فضای آموزشی در شهرستان راز و جرگلان موافقت کرد.
وی افزود: هنوز وضعیت فضای آموزشی این استان مانند استان سیستان و بلوچستان است که گفته می شود فضاهای آموزشی کپری دارند.
لنگری گفت: طبق آمار یک سوم مدارس کشور تخریبی هستند اما در این استان یک سوم مدارس مستحکم و مابقی تخریبی و نامناسب هستند.
وی خواستار توجه جدی و ویژه برای ساماندهی فضاهای نامناسب در مدارس شهرستان محروم راز و جرگلان شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی نیز گفت: 31 درصد مدارس شهرستان راز و جرگلان تخریبی هستند.
ابوالقاسم بابایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این در حالی است که میانگین مدارس تخریبی در این استان 25 درصد است و 25 درصد نیز مدارس نیازمند مقاوم سازی هستند.
وی افزود: بر اساس شناسنامه فنی تدوینی از مدارس در سال 93، از 166 مدرسه شهرستان راز و جرگلان با 618 کلاس درس، 81 مدرسه با 260 کلاس درس شامل 42 درصد مستحکم هستند.
وی اظهار کرد: 31 مدرسه با 164 کلاس درس شامل 26 درصد نیازمند مقاوم سازی و 54 مدرسه با 194 کلاس درس شامل 31 درصد فرسوده و نیازمند تخریب و بازسازی اند.
وی گفت: این در حالی است که 23 مدرسه با 96 کلاس درس از محل اعتبارات تخریب و بازسازی تامین اعتبار شده که از این تعداد 28 کلاس درس تخریب شده و مابقی نیز تخریب خواهند شد.
این مسوول گفت: مدارس با مالکیت آموزش و پرورش طبق استانداردهای سال ساخت، بنا شده اند اما با توجه به گذشت زمان فرسوده و کهنه شده اند.
وی افزود: برخی مدارس نیز استیجاری یا اهدایی هستند که برخی برای فضای آموزشی نامناسب هستند که این امر نیاز به توجه دارد.
بابایی افزود: در سال های اخیر، بر خلاف روال استان، شمار دانش آموزان در شهرستان راز و جرگلان افزایش داشته که این امر نیز موجب کمبود فضای آموزشی شده است.
وی اظهار کرد: برخی از فضاهای تخریبی نوسازی می شوند اما به علت کمبود فضا در کنار آموزشگاه های نوساز، مدارس تخریبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی گفت: هزار و 500 کلاس درس در این استان کهنه و فرسوده است.
بابایی اظهار کرد: طبق شناسنامه فنی این استان در سال 85، دو هزار و 500 کلاس درس استان فرسوده اعلام شده بود که از مجموع این تعداد هزار کلاس فرسوده تخریب و بازسازی شد.
خراسان شمالی با جمعیت 867 هزار نفری 164 هزار دانش آموز دارد که در بیش از دو هزار فضای آموزشی تحصیل می کنند.