ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۹۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۸

طرح ۲۵میلیارد دلاری چینی‌ها روی میز زنگنه

همزمان با ابراز تمایل شرکت های بزرگ نفتی اروپایی و آمریکایی برای بازگشت به پروژه های نفتی ایران، به نظر می رسد تکاپوی چینی ها برای حفظ این بازار بکر بیشتر شده و تقاضای سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری برای نفت ایران داشته اند.
تدبیر24:به گزارش تسنیم، فراهم شدن بسترهای سرمایه گذاری در ایران و تغییر مواضع غرب پس از دیپلماسی موثر ایران در سازمان ملل، ابراز تمایل شرکت های بزرگ نفتی اروپایی و امریکایی را برای بازگشت به ایران به همراه داشت.

در شرایطی که رفته رفته مذاکرات نفتی بین دیپلمات های ایرانی و اروپایی به یکی از محورهای اصلی جلسات حضوری و گفت‌وگوهای تلفنی طرفین تبدیل می شود، روز گذشته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از پیشنهاد چینی ها برای سرمایه گذاری 25 میلیارد دلاری در صنعت نفت ایران خبر داد و گفت: پیشنهاد آنان به 25 میلیارد دلار می رسد و در این باره منتظر سرمایه گذار از طرف ایران هستند تا بتوانند به صورت مشارکتی در 15 پروژه نفتی ایران سرمایه گذاری کنند.

مصباحی مقدم که در جلسه مشترک کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و سخنگوی دولت که به صورت ویژه برای بررسی تأمین منابع بخش تولید تشکیل شده بود صحبت می کرد، این درخواست چینی ها را فرصت مغتنمی برای ایران برشمرد و تصریح کرد: چینی ها در این باره فرصت زمانی را پیشنهاد کرده اند و بهتر است دولت در این باره با کمک بخش خصوصی به ورود سرمایه گذار چینی در این طرح ها کمک کند.

به نظر می رسد در حالی که شرایط روز به روز برای ورود شرکت های بزرگ نفتی اروپایی و امریکایی به صنعت نفت ایران مطلوب تر می شود، چینی ها با افزایش سرمایه گذاری ها به دنبال حفظ موقعیت انحصاری خود در صنعت نفت ایران هستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: