ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۹۴۰۵
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷

فرش‌های چند هزار متری ایرانی در راه کشورهای عربی

سرپرست مرکز ملی فرش گفت: بزرگ‌ترین فرش‌های دستباف ایرانی در ابعاد 2500 متری، 4500 متری و 6500 متری برای کشورهای عربی بافته شده که در رکورد‌های گینس نیز به ثبت رسیده و در حال حاضر در ابوظبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 تدبیر24حمید کارگر اظهار کرد: سالانه حدود سه میلیون مترمربع فرش دستباف در کشور تولید می‌شود که حدود دو سوم از این میزان به 80 کشور دنیا صادر می‌شود.

وی گفت: بعضی کشورهای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا، انگلیس، فرانسه، سویئس و کشور‌های عربی منطقه جنوبی خلیج فارس و لبنان و بعضی کشور‌های آسیای شرقی مثل ژاپن و چین از مشتریان فرش دستباف ایرانی هستند.

کارگر با بیان اینکه فرش دستباف دو دسته بازار اصلی دارد که یکی بازار داخلی و دیگری بازار خارجی است، گفت: یک دسته از بازارهای ما جدید هستند که به تازگی با فرش دستباف آشنا شدند و یک دسته از بازارها قدیمی هستند که هر کدام به اقتضای سلایق مردم، آب و هوا و اقلیم مناطق، نگاه متفاوتی به فرش دستباف دارند و نمی‌توان نسخه واحدی را در این زمینه برای همه کشورها در نظر گرفت.

سرپرست مرکز ملی فرش با بیان اینکه فرش دستباف تنوع بالایی دارد و در اندازه‌های کوچک تا بزرگ، رنگ‌های گرم و سرد و طرح‌های شلوغ و پرکار تا طرح‌های خلوت عرضه می‌شود، اظهار کرد: همه فرش‌ها مخاطبان خاص خود را دارند و فرش دستباف ایرانی قابلیت پاسخگویی به نیاز مخاطبان را دارد اما به طور معمول بعضی کشور‌ها نوع خاصی از فرش‌ها را می‌پسندند.

آمریکا مشتری فرش‌های دست دوم ایرانی

وی ادامه داد: به عنوان مثال آمریکا از بازار‌های سنتی فرش دستباف ایران است و بیشتر مشتری فرش‌های دست دوم ایران است. ژاپن نیز خواهان فرش‌های ابریشمی و ریزبافت ایرانی است و کشور‌های عربی نیز مشتری فرش‌های بزرگ با رنگ‌های گرم هستند.

کارگر با بیان اینکه مردم ما در بازار داخلی سلایق متنوعی دارند، گفت: عده ای از فرش دستباف به عنوان کف پوش استفاده می کنند و بسته به مناطق کوهپایه ای، بیابانی یا مناطق مختلف نوع علائق و گرایش مردم به فرش و رنگ‌های آن متفاوت است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: