ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۴۹۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱

پیشنهاد پیوستن ایران به اتحادیه‌اقتصادی اوراسیا

روسیه به ایران پیشنهاد داد به اتحادیه اقتصادی اوراسیایی بپیوندد.
 تدبیر24روسیه به ایران پیشنهاد داده که به اتحادیه اقتصادی اوراسیایی که یک بلوک تجاری منطقه ای متشکل از دولت های واقع در شمال اوراسیاست، بپیوندد.

مهدی سنائی، سفیر ایران در روسیه گفت، این پیشنهاد در جریان دیدار وی با ویکتور خریستنکو، رئیس کمیسیون اوراسیایی در مسکو مطرح شده است.

سفیر ایران در مسکو در بیانیه ای اعلام کرد که این نشست پنجشنبه گذشته برگزار شده است. بر اساس بیانیه سفارت ایران خریستنکو در این دیدار از ایران خواسته شده که همکاری فعالانه و موثری با اتحادیه اقتصادی اوراسیایی داشته باشد.

بر اساس این گزارش، توافق شده که ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیایی مذاکرات کارشناسی را برای عضویت ایران در این اتحادیه آغاز کنند. اتحادیه اقتصادی اوراسیایی هم اکنون متشکل از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان و ارمنستان است.

این اتحادیه که مقر آن در مسکو قرار دارد، در ژانویه 2015 رسما آغاز به کار کرد. اتحادیه اقتصادی اوراسیایی در زمینه انتقال آزاد کالا، سرمایه، خدمات و نیروی کار فعالیت دارد و هدف آن اتخاذ خط مشی های مشترک در زمینه حمل و نقل، کشاورزی و انرژی و ایجاد مقرراتی برای استفاده از پول واحد و انسجام بیشتر بین اعضا در آینده است.

در پایگاه اینترنتی این اتحادیه که میزان تولید ناخالص داخلی اعضای آن به 2.4 تریلیون دلار و حجم مبادلات خارجی اش به بیش از 900 میلیارد دلار می رسد، هدف از ایجاد آن ارتقاء همه جانبه، بالا بردن رقابت و همکاری بین اقتصاد ملی کشورها و گسترش توسعه پایدار به منظور ارتقاء استانداردهای زندگی مردمان کشورهای عضو اعلام شده ست.

منبع: تابناک
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: