ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۹۵۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳
محمد ایرانی سفیر سابق ایران در اردن

شعاری با بازتاب‌های متفاوت

وقتی شعار مرگ بریک کشور داده می شود، اوج نفرت نسبت به یک کشور را نشان می دهد. در این کشور، هم ملت را و هم دولت ها را دارید بنابراین اگر مشکل با دولت ها باشد، لازم نیست . . .

تدبیر24 : در جریان سفر رئیس جمهور به نیویورک و حتی قبل از آن سفر، انتظارات جدیدی در جامعه ایرانی به وجود آمد که بخشی از این انتظارات غیر واقعی و بیش از حد معمول بود. باید تحولات مربوط به سفر دکتر روحانی را به عنوان گام اول برای بهبود رابطه با غرب تلقی کرد و تدبیری برای کاهش تنش‌های کهنه اندیشید که برخی از آنها عمیق و برخی هم سطحی هستند.

 باید سفر دکتر روحانی را در جهت کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا در نظر گرفت چرا که رابطه ایران با آمریکا دارای ابعاد پیچیده و مشکلات دو طرف هم بسیارگسترده است که عمرآن به بیش ازسی سال می رسد بنابراین امکان یافتن یک راه حل سریع برای این مشکلات غیرممکن وهم غیر منطقی است لذا باید درصورت ایجاد یک فضای مثبت و پذیرش دو طرف به رفع مشکلات، جدولی برای مشخص کردن موضوعات مورد بحث و مشخص نمودن عامل زمان داشته باشند. در آن زمان است که می توان اذعان داشت گفت و گوی بین ایران و آمریکا گامی به جلو نهاده است؛ در غیر این صورت یک خوش بینی بیش از حد و یک انتظار غیرکنترل شده وجود دارد که شرایط را برای گام های بعدی دو طرف سخت‌تر خواهد کرد لذا قبل ازهر اقدامی باید مسائل را به صورت منطقی دید و به دنبال یک راه سریع برای حل مشکلات عمیق و پیچیده نبود.

یکی از راهکارهای بهبود روابط دو کشور ، مشخص نمودن راه حلی برای کاهش تقابل در حوزه دیپلماسی عمومی است. برخی معتقدند که وقتی شعار مرگ بریک کشور داده می شود، اوج نفرت نسبت به یک کشور را نشان می دهد. در این کشور، هم ملت را و هم دولت ها را دارید بنابراین اگر مشکل با دولت ها باشد، لازم نیست در شعار مرگ بر آمریکا خطاب به کل جامعه آمریکایی بیان شود هرچند این دولت آمریکاست که باسیاست‌های خصمانه‌اش مقابل ملت ایران ایستاده اما باید دانست همان طور که اگر فردی در حوزه خارج از کشور علیه ایران شعار دهد، مردم حتما حساسیت نشان خواهند داد. در شرایطی که تلاش هایی برای حل مشکلات و تنش های گذشته را انجام داده می شود؛ به نظرمی‌رسد اقدامات تنش‌زا نمی‌تواند به این فرآیند که گام‌های اولیه آن برداشته شده کمک کند. هرچند منظور ایران ظلم هایی است که آمریکا علیه ایران انجام می‌دهد.

برخی اقدامات در شرایط فعلی به روابط ایران وآمریکا اثرسوء می گذارد که باید با دیپلماسی عمومی فضا را به سمتی سوق داد که در نهایت به سود کشورمان و رفع تحریم‌ها منجر شود و برداشت‌هایی که مانع از ایجاد تحرک صحیح دیپلماتیک می‌شود را کنترل و به سمت اهداف اصلی کشور در ارتباط با مسائل مختلف بین‌المللی رهنمون کرد. ممکن است با بسیاری از کشورهای دنیا مشکل وجود داشته باشد ولی شعار خارج از قواعد دیپلماتیک به اصل ماجرا کمک نمی‌کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
سارینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
2
3
مرگ بر آمریکا باید ابقا شود
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
0
0
اولاچرابعضی ازماهمیشه ازیکطرف بام میافتیم وفقط بلدیم درعقب نشینی کشورمان ازمواضعش نسخه بپیچیم ثانیاتوهین علیه ایران رامردم برنمیتابندچون دولتهارامنتخب واقعی خودمیدانندولی درامریکااینگونه نیست جنبش 99درصدکه یادتان هست.آیاتابحال یکبارمردم امریکااعتراض کرده اندکه چراایرانیهاشعارمرگ برامریکامیده اند؟آنهاازاین شعارخوشحال هم میشوند.ازنوشته شمافقط بوی تسلیم بمشام میرسد.ضمنافرموده ایدشعارخارج ازقواعددیپلماتیک به اصل ماجراکمک نمیکند؟!اجازه میدهیدازامروزشعارزنده بادامریکادرودبراسراییل سردهیم که هم قواعددیپلماتیک رارعایت کرده باشیم وهم شایدمفتخر بلقبی شبیهه محورشرارت شویم؟.چه زودفراموش کردیدسخنان اوباماراخطاب به نتانیاهوچندساعت پس ازمکالمه 15 دقیقه ای؟!
نظر شما: