ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۹۷۳۲
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۰

نامه انتقادی زیباکلام به ستاد حقوق بشر

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، طی نامه‌ای به ستاد حقوق بشر قوه قضائیه از بیانیه این ستاد درباره حادثه جده انتقاد کرد.
تدبیر24: متن نامه زیباکلام به این شرح است:

«بسمه تعالی

ستاد حقوق بشر قوه محترم قضاییه

با سلام و تحیات، اظهارات آن ستاد در مورد حادثه فرودگاه جده مبنی بر اینکه آن رویداد "یک برنامه سیستماتیک خطرناک بوده که از پشتوانه مذهبی یکی از علماء وهابی جده برخوردار می‌باشد"، شگفت‌آور بود.

به عبارت دیگر، حسب آنچه می‌فرمایید آن اتفاق امری تصادفی و صرفا عمل خلاف دو مامور خاطی نبوده بلکه اقدامی سازمان‌یافته و با قصد و غرض قبلی صورت گرفته مطابق با فتوای یکی از روحانیون جده بوده است. روایت آن کمیسیون پرسش‌ها و ابهامات زیادی به وجود می‌آورد.

نخست آنکه چرا ستاد حقوق بشر این معلومات مهم را در اختیار سایر مسئولین و دستگاه‌های اجرایی قرار نداده بوده؟

ثانیا، مسئولین و دستگاه‌های اجرایی به کنار، چرا ستاد قبلا به مردم هشدار و آگاهی نمی‌دهد که سعودی‌ها به دنبال اجرای چنین نقشه پلیدی هستند و زائرین یا به حج عمره نروند یا بسیار مراقب باشند؟

ثالثا، چگونه بوده که ستاد حقوق بشر قوه قضائیه که هیچ ارتباط و حضوری در عربستان ندارد این "طرح سیستماتیک خطرناک" را توانسته کشف نماید اما نه سفارت ایران در ریاض، نه کنسولگری ما در جده، نه بعثه مقام معظم رهبری، نه کارکنان سازمان حج و زیارت و نه نمایندگی فرهنگی ایران در عربستان هیچکدام نتوانسته بوده‌اند این "برنامه سیستماتیک خطرناک" را کشف کنند؟

به نظر می‌رسد که وجود چنین "طرح سیستماتیکی" بیش از آنکه در عالم واقعیت وجود داشته باشد، معلول تصورات و خیالپردازی‌های مسئولین ستاد حقوق بشر است.

احتمال دیگر آن است که مسئولین محترم آن ستاد برای آنکه از امواج نژادپرستانه و تعصبات کور برخی ایرانیان علیه اعراب عقب نیفتند یک چنین تئوری توطئه و فرضیه‌ دایی جان ناپلئونی بی سر و تهی را سر هم کرده باشند.

مشاهده امواج نژادپرستی برخی ایرانیان علیه اعراب به بهانه تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده توسط بسیاری از هم‌وطنانمان فی‌نفسه ‌تکان‌دهنده است. اما آنچه که تاسف‌آور و غیر قابل قبول است همنوایی و همراهی برخی از مسئولین و رهبران سیاسی و مذهبی کشور با این امواج نژادپرستی و نفرت از اعراب و دامن زدن به شونیزم کور پارسی‌گرایی و ایران‌گرایی است.

ایام به‌کام باد

صادق زیباکلام»
منبع: آفتاب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: