آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۴۹۷۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷

تاثیر استرسی قند نوشابه بر مغز

پزشکان به تازگی دریافتند که قند موجود در نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های صنعتی با کاهش واکنش‌های استرسی در مغز می‌تواند پیامدهای مضر برای بدن داشته باشد.
تدبیر24در این مطالعه معلوم شد قند‌های شیرین‌کننده موجود در نوشیدنی‌های قندی نظیر نوشابه و آب‌میوه‌های صنعتی موجب کاهش واکنش‌های استرسی در مغز می‌شود، در حالی که از بین این شیرین‌کننده‌ها تنها قند آسپارتام این خاصیت را ندارد.

پزشکان هشدار می‌دهند اگرچه کاهش استرس به طور کلی برای بدن هر فردی مفید است اما در مورد تاثیر قند نوشابه و آب‌میوه در این زمینه این نگرانی وجود دارد که تاثیر فوق می‌تواند موجب اعتیاد به مصرف این نوشیدنی‌ها شود. این تاثیر موجب اعتیاد به مصرف نوشابه‌های قندی و شیرین می‌شود که حاصل آن مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها و در نتیجه بروز عوارض جدی آن نظیر چاقی است که در نهایت به اختلالات متابولیکی می‌انجامد.

زمانی که بدن و ذهن تحت استرس و تنش قرار می‌گیرد، سیستم غدد داخلی تولید هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد. این هورمون بر واکنش‌های سوخت و سازی و ایمنی بدن تاثیر مهمی دارد.

«کوین دی لائوگرو» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد مصرف میزان قند بالا ممکن است استرس را در انسان پایین آورد. اما این نگرانی وجود دارد که تاثیر فوق می‌تواند محرکی برای مصرف بیش از حد مواد قندی و تشدید تاثیرات مخرب مواد قندی بر سلامت از جمله بروز چاقی باشد.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، متخصصان پس از مطالعه روی 19 زن 18 تا 40 ساله و قرار دادن آنان در معرض رژیم‌های غذایی و تست‌های استرس به این نتایج دست یافتند. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: