ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۹۷۶۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸

ایران دیپورت اجباری را خلاف حقوق بشر می‌داند

معاون کنسولی و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه با انتقاد از پدیده دیپورت اجباری از سوی برخی کشورهای غربی تاکید کرد: از منظر ما بازگشت داوطلبانه هر ایرانی به کشور خود ایرادی ندارد و سفارتخانه ها موظف هستند زمینه این بازگشت را فراهم کنند.
 تدبیر24 در پی سفر وزیر امورخارجه استرالیا به کشورمان، حسن قشقاوی، معاون کنسولی و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امورخارجه دلایل این سفر را بررسی کرد.

وی انگیزه این سفر را مبتنی بر ایجاد روابط دوجانبه و تحولات مربوط به مسائل هسته‌ای دانست و گفت: استرالیایی ها همواره در خصوص بحث پناهندگی دیدارهایی را با مقامات ایرانی داشته‌اند و سخت‌گیری‌ها نیز در این زمینه جدا از مهاجرت‌پذیری این کشور نیست.

قشقاوی این مسئله را مرتبط با پدیده ایران هراسی عنوان کرد و افزود: در این راستا انگیزه‌های کاذبی برای سفر به این کشورها ایجاد می شود و قوه قضاییه نیز در این راستا بسیار قوی عمل می‌کند.

قشقاوی ادامه داد: همه دولت‌های مهاجرپذیر ابتدا سعی می‌کنند نیروها را غربال کنند و آن بخشی که احساس می‌کنند برای جامعه شان مفید خواهند بود را در یک پروسه زمانی جذب می‌کنند.

وی اضافه کرد: بخشی که مایل به جذب آن ها نیستند، به حوزه کنسولی سفارتخانه ارجاع داده می شوند تا دیپورت اجباری شوند.

قشقاوی اصلی ترین خواست غربی ها و کشورهای مهاجرپذیر را مبتنی بر پذیرش دیپورت اجباری از سوی جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: ایران دیپورت اجباری را خلاف حقوق بشر می‌داند؛ در حالیکه از منظر ما بازگشت داوطلبانه هر ایرانی به کشور خود هیچ ایرادی ندارد و سفارتخانه های ما موظف هستند زمینه این بازگشت را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه هیچ آماری از پناهجویی نداریم، دلایل این فقدان آماری را امتناع پناهنده ها از ارائه آمار عنوان کرد.

قشقاوی تصریح کرد: اصل پناه جویی از نفاق عظیمی برخوردار است؛ چراکه این امر یکی از شگفت‌انگیزترین اقدامات غیرانسانی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر دیپورت اجباری در میان نباشد، هیچ مشکلی نخواهیم داشت؛ چراکه حق هر ایرانی است که به سرزمین مادری خود بازگردد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: