ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۹۸۹۷
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱

تنها داروی نجات‌بخش جامعه خسته‌ی ایران

سیدرضا صالحی امیری در مراسم تودیع و معارفه‌ای که در شیراز برگزار شد، فرهنگ را تنها داروی نجات‌بخش جامعه‌ی خسته ایران توصیف کرد.
تدبیر24: مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس امروز (سه‌شنبه، اول اردیبهشت‌ماه) همزمان با روز بزرگداشت سعدی و در مراسم یادروز این شاعر در شیراز برگزار شد.

در ابتدا رنجبر، رئیس پیشین سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس به ارائه گزارشی از دوران فعالیتش در این مرکز پرداخت و گفت: ما در جهت حفظ رویکرد فرهنگی در دوران مدیریت تلاش کردیم و سعی کردیم مغلوب نگاه‌های غیرفرهنگی، چه سیاسی و چه جشنواره‌ای نشویم.

او همچنین گفت: جایگاه مرکز فارس در سازمان باید تبیین شود. همچنین ارتباط قانونمند سازمان با دیگر نهادها در استان اتفاق بیفتد. موضوع بودجه و تنگدستی مالی هم مسئله دیگری است که باید حل شود.

رنجبر از کوروش کمالی سروستانی، رییس جدید این سازمان در استان فارس به عنوان یکی از فرهنگ‌وران و دانش‌پژوهانِ باتدبیر فارس یاد کرد.


کمالی سروستانی
در ادامه سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه فرهنگ، انسانیت، اخلاق، هویت و هویت‌بخش است، اظهار کرد: ما در تحلیل دچار انحراف شده‌ایم و بنیاد توسعه را بر اقتصاد گذاشته‌ایم؛ در حالی که ریشه‌های توسعه، فرهنگ است و مسائل اجتماعی و اقتصادی شاخه‌های آن است. ریشه همه چالش‌های امروز ما بی‌توجهی به مسئله فرهنگ است.

او همچنین متذکر شد: نمی‌توان از فضیلت و انسان‌های با فضیلت سخن گفت و از فرهنگ سخن نگفت. ما باید به شاه‌راه اصلی توسعه برگردیم. تنها راه نجات این جامعه خسته به سمت پیشرفت و توسعه، فرهنگ است. فرهنگ زیرساخت است؛ معادل سیاست و اقتصاد نیست. ریشه‌های گرانی، ناامنی و آسیب‌های اجتماعی و بداخلاقی سیاسی بی‌توجهی و دوری از فرهنگ است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: برای نجات جامعه نیازمند بازسازی فرهنگی هستیم. کسی نمی‌تواند ریشه‌های فرهنگی ما را انکار کند و باید تأسف خورد که چرا این عرصه امروز در غربت است و انسان‌های بافضیلت و فرهیخته در حاشیه هستند.

او در ادامه با اشاره به تغییر رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس بیان کرد: گردش مدیریت یک ضرورت است. اصرار داشتیم یک شخصیت فرهنگی در رأس این سازمان در استان فارس قرار گیرد که بتواند در کسوت فرهنگی با اندیشمندان و فرهیختگان ارتباط داشته باشد. توصیه‌ام به آقای کمالی دو چیز بود، یکی ارائه خدمات به پژوهشگران و دیگر اینکه سازمان، کانون فرهنگی اندیشه شود و در واقع خانه دوم فرهیختگان باشد.

صالحی امیری متذکر شد: بعد از تهران، سازمان در مرکز فارس دومین جایگاه را در کشور دارد و به عنوان جایگزین سازمان اصلی است. مرکز اسناد شیراز ظرفیت ملی دارد نه استانی.

سپس کوروش کمالی سروستانی، رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس در سخنان کوتاهی گفت: اولین کتابخانه ملی در سال 1316 توسط علی‌اصغرخان حکمت که یک شیرازی بود بنیان گذاشته شد. تاریخ کتاب و کتابخانه در ایران بالا و پایین زیاد داشته تا امروز که رئیس سازمان رویکرد تازه‌ای در این موضوع دارد. در نگاه آقای صالحی امیری توسعه فرهنگی دالان توسعه پایدار مملکت است و توجه به فرهنگ از سرِ ضرورت است نه ترس و مصلحت.

او همچنین گفت:‌ حوزه فرهنگ حوزه‌ای است که نیازمند است اهل فن در آن کار کنند و آقای صالحی امیری از این نظر برای ما اطمینان و پشتیبان است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: