ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۰۲۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰

مزیت حمله اسکندر برای خلیج فارس ‌

مدیر گروه تاریخ دانشگاه اراک گفت: هرچند ورود اسکندر برای ایرانیان سخت بود اما یک مزیت داشت و آن این بود که ورود او باعث شد نام خلیج فارس در گزارشات مورخان پس از اسکندر نیز ثبت شود.
تدبیر24: علی‌اصغر میرزایی در همایش نکوداشت خلیج فارس که عصر روز دوشنبه در دانشگاه اراک برگزار شد، با اشاره به این نکته که ایرانیان همواره به سرزمین خود وابستگی و حساسیت داشته‌اند، به اهمیت خلیج فارس در دوران باستان پرداخت و افزود: از لحاظ اقتصادی، مناسبات تجاری در خلیج فارس از پیشینه کهنی برخوردار است.

وی تصریح کرد: از زمانی که ایرانیان وارد منطقه خلیج فارس شدند و نام این خلیج را فارس نهادند و از زمانی که داریوش راه ارتباطی و تجاری میان خلیج فارس و مصر را توسط اسکیلاکس کاریایی کشف کرد، اهمیت تجاری و بازرگانی خلیج فارس روز به روز رو به افزایش گذاشت.

عضو هیات علمی گروه تاریخ این دانشگاه در ادامه اظهار کرد: در زمان هخامنشیان و بعد از هخامنشیان در دوره اسکندر هم، مراکز بازرگانی در شمال و جنوب خلیج فارس که تقریباً حاشیه عربستان امروز بود، به گسترش تجارت کمک می‌کردند.

میرزایی تصریح کرد: براساس گزارشات مورخان یونانی در دوره هخامنشیان تنها به این منطقه خلیج فارس گفته نمی‌شد، بلکه منطقه‌ای که امروزه به نام دریای عمان نامیده می‌شود را نیز دریای پارس می‌نامیدند، یعنی دریای پارس از مرز ایران شروع می‌شد و تا هند و پاکستان ادامه داشت.

وی اضافه کرد: دریای پارس پیشتر نام دیگری داشت و بر روی سنگ نوشته‌ها به معنای سرزمینی که خورشید از آن برمی‌آید، آمده بود. ایرانیان با ورود خود به آن منطقه نامی بر آن نهادند که تا ابد خلیج پارس باقی ماند.

مدیر گروه تاریخ دانشگاه اراک بیان کرد: نخستین بار نام خلیج فارس در سنگ‌ نوشته داریوش هخامنشی در مصر، حک شده است و هیچ کدام از کشورگشایان هیچ تغییری در نام آن ندادند و هیچیک از نویسندگان نیز هیچ گاه نامی جز پارس برای این منطقه نشناختند.

میرزایی با بیان اینکه این نام برای دریای پارس بعد از هخامنشیان نیز ماندگار شد، گفت: هرچند ورود اسکندر برای ایرانیان سخت بود اما یک مزیت داشت و آن مزیت این بود که ورود او باعث شد نام خلیج فارس در گزارشات مورخان پس از اسکندر نیز ثبت شود.

وی با بیان اینکه در همه دوره‌های هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، پارس مهمترین مرکز تجاری خلیج فارس محسوب می‌شد، تصریح کرد: در دوره اشکانی و ساسانی بندرگاه‌هایی در سواحل شمالی و جنوبی خلیج فارس وجود داشت و عملاً بسیاری از کالاها از طریق تجارت دریایی به کشورهای مختلف منتقل می‌شد و به مراتب هزینه تجارت دریایی نسبت به تجارت زمینی کمتر بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: