تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۰۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۷

غرویان:حذف مرگ بر آمریکا، مستلزم زمان

محسن غرویان در روزنامه بهار نوشت: این روزها «شعار مرگ بر آمریکا» و باقی ماندن یا نماندن آن بحث روز شده است. بعضی بر این اعتقاد هستند این شعار نمی‌تواند تا ابد ماندگار بماند و بعضی معتقدند که امام هم موافق حذف این شعار بودند. اما در آن‌سو بعضی دیگر با تاختن بر این اظهارنظرها معتقدند که حتی به حفظ این شعار نمی‌توان فکر کرد. فارغ از درست بودن یا درست نبودن این اظهارات یا باقی ماندن یا نماندن این شعار لازم می‌دانم که در این‌باره توضیحاتی را ارائه دهم.
تدبیر24: در ابتدا باید بر این نکته تاکید کنم که باقی ماندن یا حذف این شعار بستگی به نوع ریاست دولت آمریکا با ما دارد. یعنی ما باید توپ را در میدان آمریکا بیندازیم و بگوییم که ما می‌توانیم این شعار را حذف کنیم. این حذف مشروط به نوع رفتار آمریکایی‌ها با ماست. اگر رفتار آمریکا همچنان بخواهد رفتار گرگ با میش باشد، این شعار ما باقی خواهد ماند اما اگر دولت آمریکا رفتار خود را عوض کند و مانند سایر کشورها به ما حقی بدهد و مسائل و منافع ما را به نفع خودش مصادره نکند، ما می‌توانیم این شعار را حذف کنیم.

حذف شعار به عقیده من کار سختی نیست، همان‌طور که شعار «مرگ بر شوروی» را حذف کردیم. حذف شوروی بسیار راحت بود. شوروی در واقع ابرقدرت شرق بود که از هم پاشید. در واقع با منتفی شدن سلطه شوروی این شعار هم حذف شد. درزمان ما هم اگر رفتار آمریکایی‌ها، رفتار سلطه‌طلبی و خودبرتربینی نباشد ما هم رفتارمان را عوض می‌کنیم و می‌توانیم این شعار را حذف کنیم. بنابراین مساله بقا یا از بین رفتن این شعار بستگی به نوع رفتارهای دیپلماتیک و موضع‌گیری‌های آمریکا دارد.

نکته دوم این‌که من بر این عقیده هستم که شعارهای ما و مذاکره با آمریکا مثل باقی کشورهاست و بستگی به نوع برخورد با کشور مقابل دارد. در زمان حضرت امام(ره)، حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی را امام با پیام مکتوب به نزد گورباچف (رییس‌جمهوری وقت شوروی سابق) فرستاد. آیت‌الله جوادی آملی نیز با صلاحدید امام(ره) و با رییس‌جمهوری شوروی سابق دیدار و مذاکره کرد. امروز هم چنین اتفاق مشابهی رخ داده است. رییس‌جمهوری ما رفتند (البته برای شرکت در مجمع عمومی) با رییس‌جمهوری آمریکا تلفنی گفت‌وگویی کردند. نفس این مذاکرات اشکالی ندارد و بستگی به محتوای صحبت دارد که اگر این‌ها در جهت مصالح ملی باشد مشکلی ندارد.

نکته بعدی این است که همان‌طور که ما به فرموده مقام معظم رهبری به دولت آمریکا بی‌اعتماد هستیم، دولت آمریکا هم به ما بی‌اعتماد است. دیوار بی‌اعتمادی بین ما بلند است. ماباید تلاش کنیم این دیوار بی‌اعتمادی را کوتاه کنیم یا از بین ببریم. راه مجاب کردن دولت آمریکا همین گفت‌وگو است. باید به آن‌ها بقولانیم که ما قصد تولید سلاح کشتار جمعی نداریم. باید بقبولانیم که از انرژی هسته‌ای برای منافع صلح‌آمیز می‌خواهیم استفاده کنیم. باید با گفت‌وگو و مذاکره این مسائل را بگوییم. اگرچه در عمل هم نشان دادیم اما دولت آمریکا ما را معتمد نمی‌داند.

برای جلب اعتماد، گفت‌وگو می‌تواند راه‌حل مناسبی باشد. گفت‌وگویی که باعث شفافیت و کوتاه شدن دیوار بی‌اعتمادی خواهد شد. گفت‌وگو می‌تواند به حفظ مصالح ملی ما کمک کند. تحریم را از میان برداشته و روابط را به سمت صلح و آرامش پیش ببرد. یکی از راه‌ها هم «حذف شعار» است. البته باید به این نکته تاکید کنم که حذف شعار به همین راحتی هم نخواهد بود. اگر بخواهیم یکباره شعار را حذف کنیم می‌تواند دوباره بر گردد، پس نباید انتظار داشت یک دفعه این اتفاق رخ بدهد.

همه این‌ها مستلزم زمان است. زمان است که نشان می‌دهد آمریکایی‌ها آیا قصد فریب یا نیرنگ را دارند یانه. اگر آمریکا قصد فریب نداشته باشد ما می‌توانیم یک قدم هم برداریم. همان‌طور که اولین قدم و مذاکره تلفنی صورت گرفت و نفس این مذاکره هم مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفت. ایشان در صحبت‌های اخیرشان حرکت کلی دیپلماتیک را تایید فرمودند. مقام معظم رهبری حرف ملت و دولت را بیان می‌کنند. ما این حرکت‌ها را با قصد و نیت خیرخواهانه انجام دادیم. حال نوبت دولت آمریکاست که باید به نوعی عمل کند که ما قدم بعدیمان اين است که شعار مرگ بر آمریکاست را برداریم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
0
0
مرگ بر آمریکا و مبلغان آمریکا
نظر شما: