تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۰۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵

اعلام جزئیات پیمان پولی ایران و عراق

وی گفت: این پیمان می‌تواند بخشی از مشکلاتی که در روابط اقتصادی ایران و عراق وجود دارد را حل کند اما بخش عمده از مشکلات همچنان باقی خواهد ماند.
تدبیر24:  دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق برقراری پیمان پولی دو جانبه با این کشور را برای کوتاه مدت مثبت عنوان کرد و گفت: تفاوت نرخ ارز آزاد و دولتی در ایران و عراق مشکل اصلی در روابط و مناسبات تجاری ایران و عراق است. 
 
جهانبخش سنجابی شیرازی درباره برقراری پیمان پولی بین ایران وعراق که روز گذشته از سوی بانک مرکزی اعلام شد، اظهار کرد: در جریان سفر معاون اول رییس جمهور در بهمن سال گذشته مذاکراتی برای انعقاد پیمان دو جانبه پولی توسط روسای بانک مرکزی و با حضور رییس اتاق مشترک ایران و عراق انجام شد. 
 
وی ادامه داد: در این مذاکرات چند تفاهم و موافقت اصولی برای ایجاد این پیمان صورت گرفت و تا کنون بخشی از این توافق عملیاتی شده است. 
 
سنجابی شیرازی همچنین تصریح کرد که هنوز پیمان پولی همه جانبه بین ایران و عراق برقرار نشده است، اما بستر‌هایی برای ایجاد پیمان پولی دو جانبه با این کشور در حال فراهم سازی است. 
 
وی گفت: این پیمان می‌تواند بخشی از مشکلاتی که در روابط اقتصادی ایران و عراق وجود دارد را حل کند اما بخش عمده از مشکلات همچنان باقی خواهد ماند. 
 
دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق عنوان کرد: بخشی از موانع در مناسبات تجاری دو کشور مربوط به برخی واقعیت‌هاست. اینکه در بازار ارز عراق مانند ایران، ارز دو نرخی است. عملا زمانی که ارز دو نرخی است مفهوم‌ آن این است که اگر کسی به سمت استفاده از بستر‌های بانکی گرایش پیدا کند دچار ضرر مضاعف می‌شود. 
 
سنجابی شیرازی گفت: یکی از توافقات انجام شده بین دو طرف این است که امکان مبادله با پول رایج طرفین فراهم و این اتفاق باعث می‌شود در کوتاه مدت برخی مشکلات را برطرف شود اما در بلند مدت خود می‌تواند باعث مشکلات دیگری شود به دلیل‌ اینکه بیش از 95 درصد تراز تجاری‌ ایران با عراق مثبت است. ما زمانی که از تجارت با عراق ارز کسب می‌کنیم نمی‌توانیم ارز عراق را در سایر بازارهای منطقه استفاده کنیم. 
 
وی عنوان کرد: درمجموع این اقدام حرکتی روبه جلو است و قطعا می‌تواند باعث اتفاقات مثبتی شود اما نباید این فرایند ما را گول بزند، چون بخشی از مشکلات تا زمانی که ارز در دو کشور دو نرخی است باقی خواهد بود. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: