- مجلس عملا در ارتباط با دولت فعلی و مقایسهاش با دولت قبل متفاوت عمل میکند، نظارت، استیضاح و سوال حق مجلس و ابزار نظارتیاش است اما بیش از اندازه از آن استفاده میکند، در رابطه با یک وزیر میدانیم که تعداد سوالهایشان سه رقمی شده است، عملا با هر روز به مجلس رفتن، یک وزیر نمیتواند به کار اصلیاش برسد، این دور از انصاف است
- نظارت و دخالت در عزل و نصب مدیران، فرمانداران و افراد زیردست وزیر وظیفه مجلسیها نیست
- اصلاحات یعنی مسئولیتپذیری حداکثری و توقع حداقلی. حضور ما در انتخابات به خاطر ادای تکلیفمان است
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اصلاحطلبان برای انتخابات 94 آماده هستند و
هیچ کس در این انتخابات «من» نیست و همه «ما» هستیم و باید برای حضور زنان در انتخابات سازوکار ویژهای ایجاد شود.
محمدرضا عارف در سالگرد تاسیس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران غرب اظهارداشت: انتخابات برای ما مهم است چون پایه انقلاب ما مردمی است. به همدلی و همزبانی در زمانی که به این شعار بسیار نیاز داریم باید پرداخته شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دانشجویان میگویند فضا امنیتی است و حق هم دارند. کوچکترین حرفی برایشان مساله داشته است. ما باید فضای دلگرمکننده را در دانشگاه دنبال کنیم. حضور دانشجویان در همه انتخابات به ویژه در سال 92 تاثیرگذار بوده است. این تاثیرگذاری در انتخابات آتی نیز باید حفظ شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پرسش و پاسخ با اشاره به حضور یکپارچه اصلاحطلبان در انتخابات سال 94، ابراز عقیده کرد: خواهش من از شما این است که بدانید در انتخابات مجلس یکدست صدا ندارد. اگر فکر و نظر اصلاحطلبانهای بخواهد به مجلس برود نظری جمعی خواهد بود. همه کمک کنند که اصلاحطلبان با حداکثر آرا مجلس را به دست آورند. جایگاه واقعی مجلس در قانون اساسی مشخص است. مجلسیها علیرغم تلاشی که میکنند تا این جایگاه فاصله زیادی دارند. رفتار و عملشان در راستای مجلسی که در قانون اساسی ذکر شده نیست.
عارف ادامه داد: مجلس عملا در ارتباط با دولت فعلی و مقایسهاش با دولت قبل متفاوت عمل میکند. نظارت، استیضاح و سوال حق مجلس و ابزار نظارتیاش است اما بیش از اندازه از آن استفاده میکند. در رابطه با یک وزیر میدانیم که تعداد سوالهایشان سه رقمی شده است. عملا با هر روز به مجلس رفتن، یک وزیر نمیتواند به کار اصلیاش برسد. این دور از انصاف است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تصریح کرد: نظارت و دخالت در عزل و نصب مدیران، فرمانداران و افراد زیردست وزیر وظیفه مجلسیها نیست. آنها باید از این امور فاصله بگیرند و به کار خود اصلی خودشان بپردازند.
وی در رابطه با حضور زنان در مجلس و کابینه دولت، اظهار کرد: وضعیت زنان را باید به خوبی بررسی کنیم. حدود پنجاه درصد از ظرفیت دانشگاهها به خانمها اختصاص دارد. اگر بخواهیم برنامههای توسعه کشور عملیاتی شود و با کشورهای
توسعه یافته رقابت کنیم هیچ راهی جز استفاده از تمام سرمایههای کشور یعنی هر دو جنس زن و مرد نداریم. در حال حاضر نرخ مشارکت زنان حدود 12 درصد است. با برنامهریزی و فراهم کردن شرایط لازم باید آن را افزایش دهیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تعداد زنان در مجلس شورای اسلامی تک رقمی است، در پستهای دیگر نیز همینطور است. ما باید تلاش کنیم تا حضور زنان در کشور پررنگتر شود. زنانی که میدانند میتوانند کاندیدا شوند و باید برای انتخابات فعالیت کنند. در مراکز استانها شانس انتخاب زنان به عنوان نماینده بالاتر است. اولویت ما در بنیاد ، جوانان و زنان هستند.
عارف افزود: ما پیرو گفتمان اصلاحات هستیم. اصلاحات یعنی مسئولیتپذیری حداکثری و توقع حداقلی. حضور ما در انتخابات به خاطر ادای تکلیفمان است. خرد جمعی برای ما جدی است و
پیش فرض ما هم همین است. این نگاه را از اول انقلاب داشتهام و همچنان وظیفهام را انجام خواهم داد و هیچ وقت دنبال سهمخواهی نبودهام.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: به دلیل شرایط خاصی که با آن مواجه هستیم انتخابات آتی مجلس را زودتر کلید زدیم. از سال 92 راهبردها را مشخص کردهایم و در طول زمان به مصداقها به صورت جمعی رسیدهایم. قرار نیست یک نفر تصمیم بگیرد چرا که با گفتمان ما ناسازگار است.وی گفت: ما باید بپذیریم بر اساس خرد جمعی کار کنیم. اگر در انتخابات آتی نیز لازم بدانم به وظیفهام عمل خواهم کرد یعنی باز همان کاری که در انتخابات سال 92 انجام دادهام انجام خواهم داد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین افزود: مکانیزم ما حضور افراد برتر در انتخابات است. افراد خودشان را معرفی کنند و فعالیتهایشان را شروع کنند، مطابق با شرایط انتخاب میشوند. در انتخابات مجلس نمیشود راهکاری که برای یک شهر ارائه میدهیم به شهرها و روستاهای دیگر هم ارائه دهیم، مکانیزمهایشان با هم فرق میکند. آنچه که مهم است این است که از دو جناح اصلاحطلب و رقیبمان اصولگرا لیست واحدی برای انتخابات ارائه شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: توصیه من به عنوان یک معلم به شما دانشجویان این است که همدیگر را تحمیل کنید و گفتوگو داشته باشید. فضای ایجاد شده برای همه ما خوب است. بحثهای کشور را به سمت همگرایی سوق دهید. با حرف زدن میتوانیم اختلافات را کاهش دهیم. هر دو جریان داخل کشور اصیل هستند و نمیتوان به آنها تهمت زد و هیچ کدام از آنها را نیز نمیتوان از پا در آورد. انتخابات سال 92 در شرایطی برگزار شد که همه فکر میکردند اصلاحطلبان در آن هیچ جایگاهی ندارند، اما ما متناسب با حضور و تلاشمان وظیفه خود را در این انتخابات انجام دادیم.