ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۰۵۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷

کاهش نرخ سود بانکی یک روز به تعویق افتاد

در حالی که پیش‌تر رییس کل بانک مرکزی از لازم الاجرا بودن مصوبات اخیر شورای پول و اعتبار در 15 اردیبهشت ماه خبر داده بود با تاخیر در ابلاغ بخشنامه مربوطه به بانکها، سودهای جدید از چهارشنبه (16 اردیبهشت) در شعب بانکی اجرایی خواهد شد.
  تدبیر24: با تصمیم هفته گذشته شورای پول و اعتبار، نرخ سود بانکی کاهش یافت و طبق این مصوبه سود سپرده گذاری مدت دار از 22 به 20 درصد رسید. همچنین مقرر شد تا بانکها نسبت به سود سپرده های کمتر از یک سال به توافق رسیده و با توجه به نرخ سود 20 درصد سالانه آن را تعیین کنند. که البته هنوز در این مورد توافقی اعلام نشده است.

نرخ سود سپرده در حالی با روند کاهشی نرخ تورم مورد بازنگری قرار گرفت که در سال گذشته نیز با توجه به رقابت ناسالم شکل گرفته بین بانک‌ها برای دریافت سپرده‌های گرانقیمت و جذب منابع، با توافق بانکها و تایید شورای پول و اعتبار نرخ سود یکساله به 22 و روز شمار به 10 درصد کاهش یافته بود.

دیگر مصوبه شورای پول و اعتبار به کاهش سقف سود تسهیلات بانکی اختصاص داشت و اعضا به منظور حمایت از تولید و رونق اقتصادی سقف نرخ سود تسهیلات عقود مشارکتی را از 28 درصد که بعضا از 30 درصد هم عبور می کند به 24 درصد کاهش دادند. در عین حال که نرخ سود عقود مبادله ای از 22 به 21 درصد رسید.

با اینکه سیف- رییس کل بانک مرکزی- بعد از جلسه شورای پول اعتبار بر لازم اجرا بودن مصوبات شورا از 15 ماه جاری تاکید کرده بود اما پیگیری موضوع از مدیران عامل بانکها نشان داد که تا نیمه روز گذشته-دوشنبه- بخشنامه ای به آنها ابلاغ نشده است.

این در حالی است که بانک مرکزی عصر روز قبل بخشنامه را به بانکها ابلاغ و طی آن اعلام کرد که مصوبات شورای پول و اعتبار در خصوص "دستورالعمل ناظر بر سیاست های پولی و اعتباری سال 1394" از 16 اردیبهشت ماه لازم الاجراست.

بر این اساس بانک‌ها و موسسات اعتباری موظفند تا از فردا-چهارشنبه- نرخ های سود خود را کاهش داده و برای متقاضیان سپرده یکساله، سود 20 درصد و برای مقاضیان دریافت تسهیلات در قالب عقود مشارکتی سود 24 درصد را اعمال کنند. در عین حال که سود حسابهای قبلی تا هنگام سررسید به روال گذشته پرداخت خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: