ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۵۰۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۵

حقوق بشر آمریکازیر ذره‌بین سازمان ملل

سازمان ملل متحد فردا (دوشنبه) بررسی وضعیت حقوق بشری آمریکا را در دستور کار دارد و خشونت و نژادپرستی پلیس، جاسوسی گسترده و میراث "جنگ با ترور" ایالات متحده در کانون توجه قرار خواهد داشت.
  تدبیر24 نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در شرایطی قرار است برگزار شود که مقام‌های آمریکایی تحقیقات مربوط به حقوق مدنی را علیه اداره پلیس بالتیمور در ایالت مریلند آغاز کرده‌اند. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که «فردی گری»، جوان 25 ساله سیاهپوست ماه گذشته در زمانی که در بازداشت پلیس به سر می‌برد، جان باخت.

نشست روز دوشنبه موسوم به "بازنگری دوره‌ای جهانی" بر کشتارهای اخیر در آمریکا علیه مردان سیاهپوست غیر مسلح همچون فردی گری از سوی پلیس متمرکز خواهد بود. یکی از مهمترین پرونده‌ها، قتل «مایکل براون» 18ساله است که سال گذشته در فرگوسن ایالت میسوری به ضرب گلوله پلیس از پای درآمد. این حمله موج گسترده‌ای از اعتراضات خشونت‌آمیز را در سراسر آمریکا به راه انداخت.

هیات آمریکا به ریاست «کیت‌ هارپر» نماینده آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل و «مری مک‌لئود» مشاور موقت حقوقی آمریکا احتمالا به یک سری سوالات درباره روش‌های اجرای قانون، خشونت پلیس و تاثیر بیش از حد سیاهپوستان و سایر اقلیت‌ها پاسخ خواهند داد.

«جمیل دکوار»، رئیس حقوق بشر در اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) گفت: جهان سوالات سختی را از کشوری می‌پرسند که خود را سردمدار حقوق بشر در جهان می‌داند.

وی هشدار داد: اینکه هیات آمریکایی چگونه به سوالات مختلف پاسخ بدهد، در واقع آخرین فرصت برای دولت اوباما خواهد بود تا میراث حقوق بشری رئیس‌جمهور را شکل دهد. دیپلمات‌هایی از سراسر جهان احتمالا سوالاتی درباره اخراج گسترده مهاجران از آمریکا از جمله کودکان را مطرح خواهند کرد. شرایط زندان‌های آمریکا خصوصا استفاده از انفرادی طولانی مدت و ادامه اجرای حکم اعدام نیز جزو سوالاتی است که پرسیده می‌شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: