تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 02
کد خبر: ۵۰۸۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰

رشد 300 درصدی ذخایر کشف شده معادن سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در 5 سال اخیر(88 تا 92) از نظر میانگین شمار گواهی کشف 600 درصد و از نظر میانگین ذخایر کشف شده معادل 300 درصد نسبت به 30 سال قبل از آن (57 تا 87 ) رشد کرده است.
 تدبیر24  «نادر میرشکار» افزود: سهم نزدیک به 50 درصد صنایع معدنی استان از کل صنایع و سهم 100 درصد صنایع معدنی بزرگ استان نظیر کارخانجات سیمان از صنایع بزرگ استان نشان‌دهنده‌ی جایگاه معدن در رشد استان است.

وی گفت: روند فعالیت‌های معدنی و رشد فزاینده‌ی شاخص‌های بخش معدن استان نسبت به سنوات گذشته و ارتقا جایگاه معدن استان نسبت به کشور در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که این بخش می‌تواند بعنوان محور توسعه‌ی استان قلمداد شود.

میرشکار افزود: میانگین تعداد گواهی کشف طی 30 سال تا سال 87 حدود 2.8 فقره و میانگین ذخایر کشف شده طی 30 سال تا سال 87 حدود 19.5 میلیون تن بوده است. در حالی که طی 5 سال اخیر(از سال 88 تا 92 ) میانگین گواهی کشف صادره 21 فقره و میانگین ذخیره کشف شده طی این سال‌ها 83 میلیون تن بوده است.

میرشکار در خصوص ذخایر فلزی استان گفت: ذخایر فلزی تا پایان سال 87 کمتر از 20 میلیون تن شناسایی شده است که این میزان هم‌اکنون بالغ بر 250 میلیون تن است که 1100 درصد رشد(معادل 11 برابر کل ذخایر فلزی استان تا پایان سال 87 ) را نشان می‌دهد. این ذخایر شامل مس، تیتانیوم، آهن، طلا، منگنز، نیکل و ... است.

میرشکار افزود: به جهت عدم کشف ذخایر فلزی قابل توجه در سال‌های 87 و پیش از آن متأسفانه امکان برنامه‌ریزی جهت احداث کارخانه‌های فرآوری نیز میسر نبود و از این بابت سرمایه‌گذاری نشده است. در حالی که با کشف ذخایر جدید شامل مس(20 میلیون تن)، آهن و آهن پلاسری(200 میلیون تن)، نیکل(8 میلیون تن)، تیتانیوم(20 میلیون تن)، طلا (10 میلیون تن) و ذخایر محدود متعدد دیگر شامل گرانیت، منگنز، آنتیموان، منیزیت و ... زمینه‌ی سرمایه‌گذاری برای فرآوری مواد معدنی مکشوفه در استان فراهم شده است.

وی خاطرنشان کرد: تجهیز معدن و کارخانه‌ی فرآوری مس چهل کوره در حال اجرا(100 میلیارد ریال) – مقدمات احداث کارخانه فرآوری آنتیموان در سفید آبه(در مقیاس پایلوت – 200 میلیارد ریال) - مقدمات احداث کارخانه فرآوری طلا در بزمان(200 میلیارد ریال) - مقدمات احداث کارخانه‌ی فرآوری تیتانیوم در فنوج(150 میلیارد ریال) از جمله اقداماتی هستند که در بخش معدن استان در حال انجام است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه افزود: بستر فعالیت اکتشافی فراهم و نتایج اخذ شده سازمان‌های تخصصی وابسته به دولت برای حضور در استان و سرمایه‌گذاری در امر اکتشاف را ترغیب کرده است طوری‌که سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران( ایمیدرو ) در 40 هزار کیلومترمربع و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در حدود 15 هزار کیلومترمربع، شرکت صدر تأمین (وابسته به سازمان تأمین اجتماعی) شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت خدمات اکتشافی، شرکت صبامیهن و چندین شرکت معدنی بزرگ دیگر مقدمات اکتشاف در بخش‌های وسیعی از استان را در کنار فعالیت بخش خصوصی استان آغاز کرده‌اند که این استراتژی نشان‌دهنده‌ی فراهم شدن زمینه‌ی مساعد برای احداث صنایع معدنی بزرگ در استان و توسعه استان است و رویکرد ایجاد شده از سال 87 تاکنون و استمرار این مسیر در آینده می‌تواند نویدبخش توسعه استان باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: