ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۵۰۹۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰

تخریب آثار تاریخی و اسلامی در یمن

در حالی که حملات جنگنده‌های سعودی علیه مردم یمن ادامه دارد و این رژیم مانع از رسیدن کمک‌ها به دست مردم می‌شود، جنگنده‌های نظام تجاوزگر سعودی مسجد امام یحیی إبن الحسین إبن قاسم معروف به امام هادی (ع) را تخریب کردند.
 تدبیر24 مقام و مسجد یحیی ابن الحسین ابن القاسم در مرکز شهر تاریخی صعده قرار دارد و جایگاه دینی بسیاری در میان یمنی‌ها داشته است این حمله پس از آن صورت گرفت که ائتلاف متجاوز آمریکایی ‌- عربستانی ضریح شهید حسین بدرالدین الحوثی را در مران در اطراف صعده هدف قرار داد.

جنگنده‌های سعودی در آغاز تجاوز خود به یمن نیز یک مسجد تاریخی را در صنعا‌ء هدف قرار دادند.

این تجاوز‌ها و حملات به مساجد و اماکن دینی در واقع همان اندیشه جاهلی است که هر گروه تا تفکری که برخلاف تفکرات عربستان باشد را نمی‌پذیرد و این تجاوزها یادآور اقدامات داعش در از بین بردن اماکن دینی، مساجد و کلیساها در سوریه و عراق است.

از برجسته‌ترین آثار باستانی و تاریخی که در تجاوز عربستان هدف قرار گرفته است، مسجد و مرقد عبدالرزاق بن همام الصنعاتی شیخ احمدبن منبیل و سفیان بن عیینه در منطقه حمراء در روستای دار الحید در شهر سنحان واقع در استان صنعاء است. در این حملات همچنین دیوارها و بازار و ساختمان‌های شهر قدیمی صعده و دژ القشله که تاریخ آن به قرن سوم هجری برمی‌گردد و همچنین قلعه باستانی الصیره در استان عدن که در قرن نوزدهم ساخته شد، تخریب شده است.

معبد ادعال نیز در منطقه صراوح در استان مأرب که تاریخ آن به دوره حکومت سبأیه پیش از اسلام بازمی‌گردد از این حملات در امان نبوده است. شهر تاریخی زبید نیز در استان الحدیده که تاریخ آن به قرن سیزدهم هجری برمی‌گردد و همچنین مکان‌های دیگر آسیب دیده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: