ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۰۹۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹

نامه هفتصداستاددانشگاه به رؤسای قوا

شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌های کشور خبر داد که «بیش از هفتصد نفر از اساتید دانشگاه‌های کشور با ارسال نامه‌ سرگشاده‌ای به رؤسای قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران خواستار صیانت از حریم دانشگاه‌ها شدند.
 تدبیر24 در بخش‌هایی از متن این نامه که به همت انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها تهیه شده خطاب به حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی ریییس‌جمهور، آیت‌الله صادق لاریجانی رییس‌ قوه قضائیه و علی لاریجانی رییس‌ مجلس شورای اسلامی پس از عرض سلام و احترام آمده است:

دانایی رمز قدرت و پیشرفت جامعۀ ماست و دانشگاه نیز نقش بی‌بدیلی در تولید دانش نوین و آگاهی اجتماعی دارد. ایفاء نقش موثر در توسعه دانش‌بنیاد کشور ایجاب می‌کند که دانشگاه از استقلال کافی برای تصمیم‌گیری؛ از امنیت لازم برای اندیشه‌ورزی و آزاداندیشی و از فرصت مناسب برای مشارکت در عرصۀ سیاستگذاری برخوردار باشد. اعمال برخی از فشارها و مداخلات به ظاهر قانونی و یا فراقانونی در امور داخلی دانشگاه‌ها در تعارض آشکار با کیان دانشگاه و مسئولیت‌های خطیر آن قرار می‌گیرد. از جمله فشارهای به ظاهر قانونی در پایان سال 1393 دو اتفاق ناخوشایند بود که هر دو به رنجش و ناخشنودی گستردۀ دانشگاهیان انجامید: یکی مداخله بی‌سابقۀ یک دستگاه برای جلوگیری از اجرای یک برنامه فرهنگی دارای مجوز قانونی در دانشگاه فردوسی مشهد و دیگری ممانعت سوال‌ برانگیز دستگاهی دیگر از اجرای برنامه سخنرانی نماینده مجلس شورای اسلامی که مجوز آن از سوی مراجع قانونی دانشگاه شیرازصادرشده بود. مزید براین‌ها، فشارهای فراقانونی سازمان‌یافته‌ای توسط افراد وگروه‌های ذی‌نفوذ بطور مداوم بر دانشگاه‌ها وارد می‌شود که همگی مُخل مسئولیت‌های دانشگاه و موجب یأس و نومیدی وعدم احساس امنیت دانشگاهیان است.

ما ضمن تاکید بر مسئولیت همگان بویژه دانشگاهیان در صیانت از حریم دانشگاه، از رؤسای محترم قوای سه‌گانۀ کشور که بیش از همه مسئولیت قانونی دارند و خود از چهره‌های فرهیخته و مورد احترام دانشگاهیان هستند انتظار داریم از همۀ اختیارات خود بویژه در شورای محترم عالی انقلاب فرهنگی که واضعِ مقررات و قواعد حاکم بر دانشگاه است، برای حفظ استقلال و صیانت از حریم دانشگاه‌ها بهره بجویند و به صورت تضمین شده‌ای مانع مداخلات نابجا و فشارهای فراقانونی سایر دستگاه‌ها بر دانشگاه‌ها شوند. ما اطمینان داریم در سایۀ اعتماد به دانشگاه‌ و حفظ استقلال آن، قوای سه‌گانه کشور نیز تقویت خواهد شد و جامعه نیز از اعتماد به دانشگاه و حفظ حرمت دانشگاهیان، رضایت بیشتری را تجربه خواهد نمود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: