ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۰۹۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸

ازسرگیری مذاکرات صلح در قبرس

نماینده سازمان ملل در امور قبرس ضمن ابراز امیدواری نسبت به حل مناقشات در قبرس اعلام کرد، سران دو قسمت قبرس توافق کرده‌اند تا 15 مه گفت‌وگوهای صلح از سر گرفته شود.
 تدبیر24: "اسپن بارس اید"، نماینده سازمان ملل در امور قبرس پس از دیدار با "نیکوس آناستاسیادس"، رهبر قبرس یونانی‌نشین و "مصطفی آکینجی،" رهبر قبرس ترک‌نشین در این باره گفت: سران قبرس توافق کردند از فرصت موجود استفاده کرده و بدون هیچ تاخیری رو به جلو پیش رفت.

این اولین دیدار بین سران دو بخش قبرس از زمان روی کار آمدن آکینجی در انتخابات 26 آوریل قبرس ترک نشین است.

این جزیره مدیترانه‌ای در پی حمله نظامی ترکیه در سال 1974 که در واکنش به شبه کودتای یونانیان صورت گرفت به دو قسمت شمالی (ترک نشین) و جنوبی (یونانی نشین) تقسیم شد و برگزاری مذاکرات صلح بین این دو قسمت چندین نسل سیاستمدار به خود دیده است.

اسپن بارس اید همچنین اظهار کرد، طرفین توافق کردند تا 15 ماه مه برای تبادل نظر و گفت‌وگو درباره ساختار مذاکرات آتی با یکدیگر دیدار کنند.

نخست‌وزیر اسبق نروژ خاطرنشان کرد: فرصت به وجود آمده فرصتی منحصر به فرد است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.

تاکون دو طرف به صورت رسمی درباره اصولی مانند اتحاد این جزیره تحت چتر قانون فدرال دو کشوری توافق کرده‌اند اما گفت‌وگوهای پیشین درباره مسائلی چون چگونگی توزیع قدرت در دولت مرکزی و حق شهروندی و مالکیت هزاران بی‌خانمان در این کشور به نتیجه‌ای نرسید.

آخرین تلاش‌ها برای صلح در سال 2004 ناکام ماند، زمانی که قبرس یونانی‌نشین طرح اتحاد مجدد مورد تایید قبرس یونانی نشین را رد کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: