ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۵۱۶۲۷
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷

آغاز مرمت بقعه 1000 ساله

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود از آغاز مرمت و محوطه‌سازی مجموعه تاریخی فرهنگی «شیخ ‌ابوالحسن خرقانی» در روستای قلعه نو خرقان از توابع شهرستان شاهرود خبر داد.
تدبیر24  حمیدرضا حسنی بیان کرد: در این مرحله از مرمت، کار ساماندهی محوطه‌ها، اجرای سکوهای نشیمن و اجرای سنگفرش قسمت‌های شرقی مجموعه انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در وسط مجموعه بنای آرامگاه، مسجدی منسوب به شیخ ابوالحسن واقع است، افزود: محراب این مسجد که متعلق به دوره ایلخانی است از جمله مهمترین بخش‌های بنا بوده و تنها محرابی است که رو به مغرب ساخته شده و در آن نوشتار فارسی بکار رفته که بدین مظمون است: «گفت علی شیخ قدس‌الله رحمه: قبله بر پنج است؛ کعبه، قبله مومنان است، بیت المعمور، قبله فرشتگان است عرش، قبله دعا گویان است و حق، قبله جوانمردان است و دل قبلۀ خاصان است".

شیخ ابوالحسن خرقانی (352- 425 ه.ق) عارف و از شخصیت‌های درخشان و ماندگار عرفای ایرانی است. ابوسعید ابوالخیر، ابوعلی سینا و ناصرخسرو قبادیانی از جمله بزرگان هم‌عصر وی بودند که علاوه بر مصاحبت با وی، مقام معنوی وی را ستوده‌اند. همچنین خواجه عبدالله انصاری از شاگردان ابوالحسن خرقانی بود و سلطان محمود غزنوی نیز در سفر خود به خرقان با شیخ ملاقاتی داشته است.

از آثار به جای مانده شیخ ابوالحسن خرقانی می‌توان به رساله «الخائف الهائم»، «فواتح الجمال» و «نورالعلوم» در مبانی عرفان اشاره کرد. شیخ ابوالحسن خرقانی در سال 425 هجری قمری در سن 73 سالگی در روستای قلعه نو خرقان در 24 کیلومتری شمال شاهرود در بخش بسطام درگذشت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: