ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۱۶۹۴
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸

۲۲میلیون شهروند زیر۱۸ سال در کشور داریم

  تدبیر24حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در همایش سراسری «چشم‌انداز حقوق کودک در جمهوری اسلامی ایران» ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: خوشحالیم که امروز اهتمام خوبی در دست کودک و نوجوان صورت گرفته است.

وی افزود: خوشبختانه با تشکیل مرجع ملی حقوق کودک، اقدامی ارزشمند برای ساماندهی مسائل این حوزه صورت گرفته و باعث شده بیش از پیش به نوجوانان و جوانان توجه شود.

وزیر دادگستری با تأکید بر اینکه امروز بیش از 22 میلیون نفر از شهروندان ما زیر 18 سال هستند، گفت: اگر به آینده کشور و سرمایه انسانی فکر می‌کنیم، ضروری‌ترین اقدام، توجه به این بخش حساس اجتماعی است.

پورمحمدی توجه به حقوق کودک و نوجوان را توجه به تداوم حیات انسانی دانست و گفت: امسال سال آموزش فراگیر و همگانی کودکان است، اما با اینکه تلاش‌های زیادی شده، ما در بعضی بخش‌ها و حوزه‌ها نگرانی‌هایی داریم.

وی ادامه داد: کودکان اتباع بیگانه، ساکنین سرزمین ما هستند و گناهی ندارند، بنابراین چه به صورت رسمی و چه غیررسمی، اگر در در کشور حضور دارند باید به آنها توجه کنیم. هر کودکی که در کشور ما زندگی می‌کند باید از حق آموزش برخوردار باشد.

وزیر دادگستری با تأکید بر اینکه امسال در مرجع ملی، بحث آموزش همگانی در نظر گرفته شده، گفت: برگزاری اینگونه همایش‌ها و نشست‌ها نشان‌دهنده توجه و حساسیت جمهوری اسلامی به موضوع حقوق کودک است.

وی افزود: سال گذشته موضوع کودک‌آزاری را در چهار نشست علمی و تخصصی دنبال کردیم و امسال هم در راستای آموزش، کارهای متعددی را در دستورکار داریم.

پورمحمدی در ادامه با اشاره به اینکه از سوی مدعیان، موضوعات مهم محیط‌زیست، هوا و دریا مطرح می‌شود، گفت: در این زمینه ها دستاوردهای نوین و جدیدی به چشم می‌خورد ولی چه فایده دارد که همین مدعیان لایه ازن را سوراخ می‌کنند. از سوی دیگر در خصوص حقوق کودک، صحبت می‌کنند اما آن را زیر پا می‌گذارند.

وی در خصوص کمک‌رسانی کشتی و هواپیما به یمن گفت: متأسفانه کمک‌رسانی‌‌ کشتی‌ها و هواپیماها به یمن نرسید و در کشور مقابل تخلیه شد و وعده دادند که دو هفته دیگر این کمک‌ها به یمن می‌رسد که باید بگویم نوش‌دارو پس از مرگ سهراب است.

وی افزود: کودکان و زنان یمنی با وجود ادعای حقوق بشری که از سوی غرب گوش همه را کر کرده قتل‌عام می‌شوند که این یک رسوایی بزرگ بیش نیست.

وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: اقدامات زیادی در کشور ما در دست حقوق کودک انجام می‌شود، اما متأسفانه با دو نقص مواجه هستیم، اول اینکه هماهنگی و هم‌افزایی وجود ندارد و دوم؛ بانک اطلاعاتی ما ضعیف است.

وی تصریح کرد: ما باید بدانیم که چه ظرفیت‌ها و چه کاستی‌هایی داریم، ضمن اینکه اگر در بخش‌های مختلف کاری انجام می‌دهیم، باید با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشیم تا راندمان کار بالا برود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: