ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۵۱۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶

آفریقا قاره فرصت‌هاست

وزیر امور خارجه ایران دوشنبه شب با شرکت در مراسم گرامیداشت روز آفریقا که در وزارت امور خارجه برگزار شد، با تبریک این روز و تقدیر از حضور رییس‌جمهور پیشین تانزانیا در این مراسم گفت: این روز بزرگداشت آغازی شکوهمند و رهایی از استعمار برای ملت‌های این قاره است و فصل جدیدی از کرامت انسانی را برای مردم آفریقا رقم می‌زند.
  تدبیر24: دکتر محمدجواد ظریف افزود: این روز برای همه کسانی که در راه آزادی حرکت می‌کنند روز بزرگی است.

او در ادامه افزود: از بعد اقتصادی شاهد حضور برخی از اقتصادهای جهان با نرخ رشد بالا در آفریقا هستیم که در کنار مولفه‌های جمعیت، رقابت‌پذیری و منابع طبیعی سرشار، چشم‌انداز عظیمی را برای آینده ترسیم می‌کند.

وزیر امور خارجه کشورمان اتفاق نظر سران آفریقایی در تشریک مساعی برای رفع فقر و توجه به فرهنگ اصیل آفریقایی را اتفاقی خوشایند توصیف کرد.

ظریف با اشاره به علاقمندی ایران به همکاری با آفریقا در تمامی زمینه‌ها افزود: به منظور تعامل سیستماتیک با این قاره، ایران اقدام به تاسیس ستاد آفریقا به ریاست معاون اول رییس‌جمهور کرده است و این امر شاهدی بر اراده قوی ایران در گسترش مناسبات دو و چند جانبه با همه کشورهای آفریقایی است.

وی با اشاره به این که آفریقا در ادبیات سیاسی جدید "قاره فرصت‌ها" نام گرفته به موضوع تروریسم و خشونت و گسترش دامنه این پدیده به آفریقا و سرتاسر جهان پرداخت و از قدرت‌های جهانی به دلیل برخورد دوگانه با تروریسم و تقسیم آن به دو نوع تروریسم خوب و بد انتقاد کرد و وضعیت کنونی یمن را ناشی از همین برخورد دوگانه دانست.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران که خود قربانی تروریسم است دست همکاری به سوی تمامی کشورهای جهان که نگرشی صادقانه به این پدیده دارند دراز می کند.

او در پایان هزاره دوم را پایانی بر آپارتاید به معنای تبعیض نژادی دانست و ابراز امیدواری کرد در هزاره سوم شاهد آپارتاید علمی، اقتصادی و فرهنگی که در بستری غیرقانونی و ظالمانه علیه بسیاری کشورها اعمال می‌شود نباشیم.

در این مراسم که با حضور مهمانان ویژه‌ای از جمله سفیران خارجی در تهران همراه بود، شیخ السفرای گروه آفریقایی هم در سخنانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل حسن میهمان نوازی تشکر و قدردانی کرد و خواستار توسعه روابط آفریقا و ایران در تمامی زمینه‌ها شد.

معلی حسن معینی، رییس‌جمهور پیشین تانزانیا از دیگر سخنرانان این مراسم بود که از فرهنگ اسلام مردم ایران تمجید و با اشاره به مشترکات فرهنگی ایران و آفریقا به خلقیات پسندیده مردم کشورمان پرداخت.

وی در ادامه خواستار توسعه روابط میان ایران و تمامی کشورهای آفریقایی در کلیه زمینه‌ها شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: