ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۱۸۹۸
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲

شناسایی 42 تپه تاریخی

نخستین فصل از بررسی و مطالعات باستان‌شناسی مشترک بین دانشگاه توبینگن آلمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در جنوب کرمان به شناسایی 42 تپه و محوطه باستانی انجامید.
 تدبیر24: «نادر علیداد سلیمانی»، سرپرست ایرانی هیأت بررسی‌های باستان‌شناسی جنوب کرمان با اعلام این خبر گفت: مطالعات باستان‌شناسی در حوزه‌ی جنوب استان کرمان و سواحل خلیج فارس به منظور بررسی ارتباطات فرهنگی حوزه‌ی جنوب شرق به ویژه جیرفت و بین النهرین در عصر مفرغ از راه دریا انجام شد.

او در بیان مهمترین نتایج به دست آمده در این فصل از مطالعات و بررسی‌های باستان شناسی اظهار کرد: در این فصل از بررسی‌ها 42 تپه و محوطه باستانی که از قدیمی‌ترین استقرارهای بیش از نوسنگی تا دوره اسلامی بودند در 8000 کیلومتر شناسایی شد.

به گفته‌ی این باستان‌شناس، محوطه‌های بزرگ به جا مانده از دوره‌ی مس سنگ، عصر مفرغ و دوره‌ی تاریخی در این بررسی مورد شناسایی قرار گرفت، ‌همچنین در این فصل گونه‌های سفال حاصل از بررسی به صورت کاملا روشمند طبقه‌بندی، تحلیل و در نهایت جدول گاه‌نگاری منطقه ترسیم شد.

او افزود: به منظور عکس‌برداری در بررسی‌های باستان‌شناسی برای نخستین‌بار از یک «پهباد» کوچک استفاده شد. تهیه‌ی عکس‌های هوایی، عکس های سه‌بُعدی و نقشه توپوگرافی از ویژگی‌های این نوع عکسبرداری بود.

این باستان‌شناس با بیان اینکه این مطالعات نیازمند چند فصل بررسی است، افزود: این فصل از بررسی که دهم اسفندماه سال گذشته شروع شده بود در اردیبهشت ماه امسال به پایان رسید. فصل دوم از بررسی و مطالعات باستان‌شناسی براساس قرار تعیین شده در اسفند ماه 94 آغاز می‌شود.

بر اساس گزارش پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، به دنبال امضای تفاهم‌نامه‌ی همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه توبینگن آلمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مطالعات باستان‌شناسی با همکاری نمایندگان دوطرف در مناطق فاریاب –کهنوج، کهنوج –زیارتعلی و کهنوج –منوجان به انجام رسید.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: