ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۲۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۷
مسابقه فوتبال ايران وآمريکا ماه ژوئن برگزار مي‌شود؛

استقبال كاخ سفيد از ديپلماسي فوتبالي

مسابقه فوتبال ايران وآمريکا ماه ژوئن برگزار مي‌شود؛

تدبیر24: درحالي كه در جريان اجلاس امسال سازمان ملل، يخ 34 ساله مذاكره ميان تهران و واشنگتن در نيويورك باز شد و براي اولين هم وزراي خارجه دو كشور رو درو و هم روساي جمهور دو كشوربه صورت تلفني درباره سرنوشت پرونده هسته اي با هم گفت وگو كرده اند، دولت آمريكا از بازي دوستانه فوتبال بين ايران و آمريکا در آستانه جام جهاني 2014 برزيل به عنوان گام متفاوتي براي مذاكره و ديپلماسي ميان تهران و واشنگتن استقبال كرد.
روزهاي گذشته رئيس‌ فدراسيون فوتبال كشورمان از پيشنهاد امريکا براي انجام بازي دوستانه با تيم ملي ايران خبر داده بود. در صورت برگزاري اين مسابقه دو تيم ملي ايران و آمريكا براي سومين بار طي چهار دهه گذشته با هم روبرو خواهند شد. علي کفاشيان رئيس‌ فدراسيون فوتبال كشورمان درباره قطعي شدن بازي دوستانه ايران و آمريکا گفت كه «فدراسيون فوتبال آمريکا موافقت خود را براي حضور ايران در اين بازي دوستانه که در قالب يک تورنمنت چند جانبه برگزار خواهد شد، اعلام کرده است.» در واکنش به اين صحبت، ماري هارف يکي از سخنگويان وزارت خارجه کاخ سفيد درباره احتمال رويارويي دو تيم ايران و امريکا گفت: ما هميشه گفته‌ايم که آماده مذاکره مستقيم با ايراني‌ها هستيم. خب، کجا بهتر از زمين فوتبال!
طبق اعلام اين خبرگزاري، برگزاري اين ديدار از سوي دولت آمريکا تاييد شده و سخنگوي دولت آمريکا گفته اين ديدار در راستاي مذاکرات واشنگتن با تهران است. ماريا هارف اظهار داشت: همواره گفته‌ايم که آماده مذاکره و گفت وگو با ايراني‌ها هستيم. بنابراين چه جايي بهتر از زمين فوتبال.هارف اين گفته را در راستاي اظهارات علي کفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال ايران، در خصوص حضور تيم‌هاي ايران و آمريکا در تورنمنت چهارجانبه به منظور آماده‌سازي براي جام جهاني برزيل مطرح کرده است.ريانووستي با استناد به گزارش روزنامه تهران تايمز نقل قولي را از کفاشيان مبني بر اينکه تاييديه اين بازي را از سوي فدراسيون فوتبال آمريکا دريافت کرده، منتشر کرده است. هارف در حالي از برگزاري اين بازي حمايت کرده که گفته گزارش‌هاي مربوط به آن را نديده است. او در عين حمايت از برگزاري چنين بازي دوستانه‌‌اي اعلام کرد که گزارشي از تاييد برگزاري اين بازي دوستانه از طرف امريکايي‌ها به دست کاخ سفيد نرسيده است. خبرگزاري ريانووستي روسيه با انتشار خبر، نوشته که اين بازي براي ديپلماسي و روابط بين دو کشور مطلوب است. صحبت‌ها درباره بازي دوستانه ايران و آمريکا در حالي مطرح مي‌شود که چندي است روابط دو کشور رو به بهبود نهاده است. رئيس جمهور آمريکا و رئيس جمهور ايران چندي پيش تلفني با هم صحبت کردهند. اين مکالمه اولين ارتباط دو کشور پس از بيش از سه دهه بود.
صحبت‌هاي رئيس فدراسيون فوتبال و سخنگوي دولت آمريكا در رسانه‌هاي بين‌المللي بازتاب گسترده اي داشت. خبر برگزاري ديدار تدارکاتي تيم‌هاي ملي ايران و آمريکا در رسانه‌هايي از جمله لا استامپا، ترند آذربايجان و کلين زايتونگ منعکس شده و آنها اعلام کردند تيم ملي ايران در نظر دارد پيش از حضور در جام جهاني 2014 برزيل، ديدارهايي را با تيم
هاي آمريکاي جنوبي و اروپايي برگزار کند.
با اين حال نيل بوئت سخنگوي فدراسيون فوتبال امريکا توافق فدراسيون فوتبال اين کشور با ايران براي بازي دوستانه را تاييد نکرد اما گفت: فدراسيون فوتبال آمريکا با تمام کشورهايي که صعودشان را به جام جهاني 2014 برزيل قطعي کرده، در حال مذاکره براي بازي دوستانه است. همچنين با چند کشور به طور جدي براي اين موضوع در حال مذاکره هستيم. فدراسيون فوتبال ما قصد دارد در ماه مي‌و اوايل جون در آمريکا در ديداري دوستانه به مصاف يک تيم صعود کرده به جام جهاني برود. او افزود: با وزارت کشور در حال مذاکره هستيم که هر کشوري که براي اين بازي‌ها دعوت شد، به ما کمک کند. وزارت کشور آگاه است که با چند کشور براي بازي دوستانه به توافق رسيده‌ايم که قبل از آغاز جام جهاني 2014 اين کشورها به آمريکا بيايند تا با تيم ملي بازي کنند. باراک اوباما و حسن روحاني، روساي جمهور آمريکا و ايران اوايل مهرماه در تماسي تلفني با يکديگر گفت وگو کردند که اين نخستين گفت وگوي روساي جمهور دو کشور پس از بيش از سه دهه است.نيل بوئث، سخنگوي فدراسيون فوتبال آمريکا، هنوز تاييد نکرده که آيا در خصوص اين ديدار احتمالي با طرف ايراني خود صحبت کرده اند يا نه. با اين حال گفت فدراسيون فوتبال آمريکا با تمامي فدراسيون‌هايي که به جام جهاني 2014 برزيل صعود کرده اند در ارتباط بوده است. به گفته وي اين ديدار در اواخر مه يا اوايل ژوئن برگزار خواهد شد. بوئث اظهار داشت: ما ارتباط نزديکي با وزارت امور خارجه آمريکا داريم تا تدارکات حضور هر کشوري را که براي ديدار دوستانه دعوت مي‌کنيم به انجام برساند. وزارت امور خارجه مي‌داند که ما براي آماده سازي حضور در رقابتهاي جام جهاني با بعضي از کشورها به توافق رسيده‌ايم.
تيم‌هاي ملي ايران و آمريکا هر دو صعود به جام جهاني برزيل را قطعي کرده‌اند. اين دو کشور پيش از اين دو بار با هم بازي دوستانه انجام داده‌اند، يک بار در جام جهاني 1998 فرانسه بود که ايران موفق شد با نتيجه‌ دو بر يک آمريکا را شکست دهد. در اين تورنمنت ايران به همراه آلمان، يوگسلاوي و آمريکا در يک گروه قرار گرفت. ايران توانست نخستين پيروزي خود در تاريخ مسابقات جام جهاني را در اين مسابقات برابر آمريکا به دست آورد. اين بازي که به دليل مواضع سياسي و خصومت دو کشور شرايطي ويژه داشت با نتيجه 2 - 1 به سود ايران خاتمه يافت. گل‌هاي ايران را استيلي و مهدوي‌کيا به ثمر رساندند. گلي که استيلي با ضربه سر درون دروازه آمريکا قرار داد بعدها گل قرن ناميده شد. دو سال بعد نيز دو تيم به مصاف هم رفتند که اين ديدار با تساوي يک بر يک به پايان رسيد

 

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: