ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۵۲۴۵۲
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۵

کشف گونه جدید دایناسور شاخدار

محققان موفق به کشف گونه‌های جدیدی از یک دایناسور شاخدار در بستر رودخانه‌ای در کانادا شده‌اند که آن را «پسر جهنمی» نامیده‌اند.
تدبیر24: نام رسمی این دایناسور Regaliceratops peterhewsi، به برجستگی تاج‌مانند سر حیوان و همچنین نام مردی که 10 سال پیش استخوان‌های آن را تصادفی یافته بود، اشاره دارد.

پیتر هیوز در سال 2005 جمجمه تقریبا دست‌نخورده این دایناسور را که به یک صخره در کنار رود اولدمن در آلبرتا چسبیده بود، شناسایی کرد.

تا پیش از این، هیچ نوع فسیلی از دایناسور شاخدار از این منطقه جغرافیایی کشف نشده بود، اما دانشمندان پس از جداسازی استخوانها از بدنه صخره‌ها در آزمایشگاه دریافتند که این حیوان یک گونه کاملا جدید از دایناسورها است.

بازسازی بقایای دایناسور Regaliceratops peterhewsi نشان داد که بی‌شباهت به گونه تریسراتوپس نبوده، با این تفاوت که نمونه تازه کشف شده از گردن چین‌دار، شاخ بینی بلندتر و شاخهای بسیار کوچک بر روی چشمهایش برخوردار است.

به نظر می‌رسد که این دایناسور بیش از 68 میلیون سال قبل می‌زیسته و به خانواده‌ای از دایناسورهای شاخدار به نام chasmosaurines تعلق دارد. این خانواده بر روی بینی خود دارای شاخ‌های کوچک و در اطراف چشمان خود شاخ‌های بلندی دارند، اما گروه دیگری از خانواده دایناسورها به نام centrosaurineها نیز وجود دارند که خصوصیات کاملا متفاوتی نسبت به chasmosaurines دارند.

دانشمندان این کشف را بسیار مهم خوانده‌اند، زیرا نخستین شاهد از همگرایی تکاملی در دایناسورهای شاخدار محسوب می‌شود.

فسیل این دایناسور هم‌اکنون در موزه Royal Tyrrell کانادا نگهداری می‌شود و جزئیات بیشتر در مورد آن در مجله Current Biology منتشر شده است.
برچسب ها: تدبیر24 دایناسور
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: