تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۲۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷

لزوم ایجاد سامانه اطلاعاتی ریزگردها

 تدبیر24:  عضو مرکز تحقیقات فناوری‌های محیط زیست دانشگاه جندی شاپور گفت: علی​رغم انجام کارهای اجرایی بسیار خوب در زمینه مبارزه با ریزگردها، هنوز مشکلاتی از جمله تعدد و تنوع در مطالعات در این زمینه وجود دارد که این شرایط، ایجاد سامانه اطلاعاتی ریزگردها در کشور را الزامی می‌کند.

دکتر نعمت‌الله جعفرزاده، اظهار کرد: در واقع در حال حاضر در رابطه با علت​ها و منشاهای بروز ریزگردها، مطالعات متعددی توسط سازمان حفاظت محیط زیست، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در سطح استان خوزستان و کشور در حال انجام است که در اثر آن، با فرایند هجوم مطالعات مواجه شده‌ایم و علی‌رغم این همه مطالعات، ما هیچ سامانه‌ای در رابطه با تجمیع داده​ها نداریم.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد سامانه اطلاعاتی ریزگردها افزود: مسئولیت هدایت سامانه اطلاعاتی ایجاد شده باید با سازمانی باشد که اجرای آن را بر عهده خواهد گرفت، مثلا استانداری یا سازمان حفاظت زیست و در کنار آن می​توان از سازمان​های دیگر مانند دانشگاه​های استان یا مراکز آموزش عالی استان و مراکز پژوهشی کمک گرفت تا ابتدا بررسی کنند که آیا اطلاعات موجود کافی است و در صورت کافی نبودن، بدانیم کجا را باید بررسی کنیم.

جعفرزاده عنوان کرد: فرایند تجمیع داده​ها باید منجر به یک تحلیل تعاملی بین ذی‌نفعان بحث ریزگردها در زمانی نسبتا کوتاه شده و نتایج آن باید به دو مسیر انجام مطالعات جدید در صورت نیاز و یا روزآمد شدن منتهی شود؛ اما مهم​تر از آن این است که تحلیل تعاملی باید منجر به تدوین سند جامعی شود که در سطح کشور هم، تجربه آن تحت عنوان سند ملی کیفیت آب آشامیدنی وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: اگر قرار است برای بحث ریزگردها چاره‌ای بیندیشیم، باید به چند مساله مهم توجه کنیم؛ مساله ریزگردها یک واقعیت موجود در منطقه است که بخشی از آن منشا خارجی و بخشی هم منشا داخلی دارد.

وی ادامه داد: امکان این‌که به سرعت بتوان مشکل ریزگردها را برطرف کرد، وجود ندارد؛ بنابراین نباید قول‌های غیرقابل اجرا و در حد شعار به مردم بدهیم. باید بتوان با محدودیت‌های موجود و امکانات بودجه‌ای، اولویت‌بندی کنیم؛ ولی در کنار آن باید توجه ویژه‌ای هم به بحث اطلاع‌رسانی داشته باشیم. متاسفانه اطلاع‌رسانی در زمینه ریزگردها منظم نیست؛ این اطلاع‌رسانی باید هم از جنبه آمادگی روبه‌رو شدن مردم با معضل ریزگردها و هم از جنبه مقابله با آن انجام شود.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر لزوم درگیر کردن و مشارکت مردم در زمینه مقابله با ریزگردها گفت: امکان ندارد دولت به تنهایی بتواند این مشکل را حل کند و باید مردم را در این زمینه مشارکت دهد.

وی عنوان کرد: نباید مدیریت منشا داخلی ریزگردها را به منشا خارجی آن گره زد، زیرا با توجه به مانع‌سازی موجود و مشکلات موجود منطقه نمی‌توان کار خاصی انجام داد. از آنجا که بخش خارجی آن در دست ما نیست، باید حداقل بخشی که مربوط به منشا داخلی است را حل کنیم.

عضو مرکز تحقیقات فناوری‌های محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اکنون حدود 10 تا 12 سال است که معضل ریزگردها در داخل کشور حاد شده است و اگر در این سال‌ها روی بخش داخلی آن توجه می‌کردیم، حداقل در داخل کشور مشکل منشا داخلی را نداشتیم.

وی تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات ریزگردها شاهد انتقال جمعیت از خوزستان هستیم که به عنوان یک معضل جدی باید به آن نگاه شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: