ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۵۲۸۴۳
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰

لرزه‌ای دیگر بر پیکر تحریم‌های هوایی

هرچند با وجود گذشت بیش از یکسال از توافق ژنو هنوز بسیاری از غول‌های هوایی جهان نتوانستند با مقابله با تهدیدها بار دیگر به بازار ایران بازگردند، اما به نظر می‌رسد بخشی از تحریم‌ها در حوزه تاسیسات هوایی استحکام خود را از دست داده است.
 تدبیر24: هرچند با وجود گذشت بیش از یکسال از توافق ژنو هنوز بسیاری از غول‌های هوایی جهان نتوانستند با مقابله با تهدیدها بار دیگر به بازار ایران بازگردند، اما به نظر می‌رسد بخشی از تحریم‌ها در حوزه تاسیسات هوایی استحکام خود را از دست داده است.

وزارت راه و شهرسازی از توافقی جدید خبر داده که نتیجه آن خرید سیستم‌های جدید فرود خودکار هواپیما از کشور‌های اروپایی این تجهیزات کم‌ناوبری که در هدایت هواپیما به سمت فرودگاه و موقعیت‌یابی آن تاثیری مهم داشته و همچنین شامل سه سیستم فرود خودکار هواپیما می‌شود، بناست در آینده‌ای نزدیک وارد کشور شود.

این درحالی است که پیش از این شرکت فرودگاه‌های کشور اعلام کرده بود با توجه به نیاز روز‌افزون تجهیزات فرودگاهی کشور به نوسازی برای آنکه بتوان خدمات‌دهی به هواپیماهای عبوری و هواپیماهایی که در فرودگاه‌های داخلی کشور نشست و برخاست می‌کنند را به بهترین شکل حفظ کرد به حدود 25 میلیون دلار سرمایه‌گذاری جدید احتیاج است.

هرچند در این رابطه وزارت راه و شهرسازی هنوز جزییاتی از نوع این قرار‌داد و هزینه‌های مربوط به آن ارائه نکرده است، اما به نظر می‌رسد با توجه به توضیحاتی که در رابطه با ‌روزرسانی تجهیزاتی که مربوط به 20 سال قبل بوده‌اند شده سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در این زمینه به کار گرفته شده است.

نکته‌ی دیگری که احتمالا تا شهریورماه که قطعات فرودگاهی به ایران وارد می‌شود باید روشن شود، کشور مبدا این تجهیزات است کشوری که وزارت راه و شهرسازی آن را یکی از پنج کشور اروپایی سازنده این تجهیزات نامیده که تمام مراحل حفظ، تعمیر و نگهداری تجهیزات مربوطه را از سوی کشور سازنده تامین خواهد شد.

با توجه به رشد بیش از 100 درصدی آمار پروازهای عبوری از آسمان ایران در طول یکسال گذشته و نیاز به افزایش خدمات هوانوردی در این حوزه با توجه به تدوین راه‌های هوایی جدید به نظر می‌رسد این تجهیزات نقطه‌ای کوچک در دل خدمات فرودگاهی گسترده ایران باشد که می‌تواند در آینده نزدیک و با کنار رفتن تحریم‌ها با سرعت بیشتری روانه فرودگاه‌های ایران شود.
برچسب ها: تدبیر24 توافق ژنو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: