ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۲۹۰۲
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴

موفقیت زنان حزب عدالت و توسعه

تدبیر24: در جریان انتخابات هفته گذشته ترکیه، زنان این کشور توانستند با فعالیت موثر و خستگی‌ناپذیر خود، سهم مشارکت سیاسی زنان را در این کشور را به بالاترین جایگاه در خاورمیانه برسانند. آنها توانستند با حضور گسترده و پرتلاش در «حزب اعتدال و توسعه» و احزاب سیاسی دیگر، خود را به بالاترین موقعیت در میان زنان خاورمیانه، از نظر تعداد زنان انتخاب­شده در مجلس قانونگذاری ترکیه برسانند. با گنجانده‌شدن گسترده نامزدهای زن در فهرست­های انتخاباتی، آنان که ده­ها سال، به‌عنوان شرکت­کننده در انتخابات فعالیتی تعیین­کننده داشتند، در انتخابات اخیر ترکیه توانستند سهمی نزدیک به 17درصد برای نمایندگان زن در مجلس این کشور تحقق بخشند. در میان زنان باحجابی که در حزب «عدالت و توسعه» راه ورود به مجلس را برای همفکران خود گشودند، روضه کاواکچی خواهر باحجاب مروه کاواکچی هم حضور دارد. زنی که پس از ممنوع شدن فعالیت «حزب رفاه» در سال 1997، در انتخابات سال 1999 با حمایت حزب اسلامگرای «فضیلت» از ورود به مجلس ترکیه بازمانده بود، زیرا حجاب داشت. زنان ترکیه از موانع نظام سیاسی نهراسیدند و مبارزه خود را با حمایت و به قدرت رساندن حزب «عدالت و توسعه» دنبال کردند. در نخستین مجلس قانونگذاری ترکیه، زنان با سهمی حدود 5/4درصد تلاش خود را برای مشارکت سیاسی به‌عنوان رای­گیرنده آغاز کردند. این میزان در طول دهه­های گذشته نوسان­هایی هم داشته است. در انتخابات سال 1950 فقط 3 زن به مجلس ملی راه یافتند و این درصد به کمتر از یک کاهش یافت. با وجود فراز و نشیب­هایی در دهه­های بعد از پایان دهه 1990، همراه با رشد فعالیت‌های اسلامگرایان، شمار نمایندگان زن در مجلس ملی ترکیه افزایش یافت. البته در این دوره موضوع حجاب مانعی اساسی در مسیر ورود زنان باحجاب به مجلس بود. به هرحال از پایان دهه1990 زنان در ترکیه به سوی ارتقای جایگاه خود در خاورمیانه گام برداشتند. رهبران حزب «عدالت و توسعه» ذخیره ارزشمند سیاسی حمایت زنان را به درستی مورد توجه و بهره­برداری قرار دادند و حضور زنان باحجاب در فعالیت‌های سیاسی و حزبی از روندی چشمگیر و پرشتاب برخوردار شد. زنان عضو حزب «عدالت و توسعه» در این روند به فعالیت گسترده­ای روی آوردند تا مشارکت سیاسی زنان و سهم آنان در جایگاه تصمیم­گیری را افزایش دهند. آنها این فعالیت را در متن نظامی انجام دادند که همچنان سکولاریسم را به‌عنوان اساس خود حفظ کرده بود. در انتخابات اخیر ترکیه نیز 44درصد نامزدهای حزب «عدالت و توسعه» باحجاب بودند. زنان ترکیه توانستند با رفع ممنوعیت ورود زنان باحجاب به مجلس ملی، در پرتو رویکردی اصلاح­طلبانه برای تامین حقوق اساسی خود گامی بلند به پیش بردارند. آنها پس از 80سال توانستند این تبعیض را از میان ببرند. آنان نشان دادند اراده سیاسی احزاب چگونه می‌تواند در رفع تبعیض علیه زنان تاثیرگذار باشد. موضوعی که نشان می‌دهد دیگر زنان خاورمیانه نیز باید با دقت تجربه‌های مشترکشان را دنبال کنند. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: