ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۲۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۰

ما منطق داریم پس نباید نگران چیزی باشیم

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاثیر نامطلوب تحریم‌ها بر زندگی مردم را غیرقابل انکار دانست و خاطرنشان کرد که رییس‌جمهور درست گفت که ما باید از جیب مردم باخبر باشیم.
 تدبیر24 : آیت‌الله علی‌اکبر هاشمی‌رفسنجانی در مراسم رونمایی از کتاب 20 جلدی "تاریخ جامع ایران " در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی با بیان این‌که «تحریم‌ها تنها در زندگی عده‌ای معدود تأثیر نمی‌گذارد»، در عین حال ادامه داد: اما تحریم‌ها زندگی را برای اکثریت جامعه سخت کرده است.

وی معتقد است: افراد وارسته و فضلای جامعه نیز در بیان تاثیرات تحریم‌ها دچار ملاحظه و محافظه‌کاری شده‌اند.

وی در ادامه با بیان این‌که «ما نباید از هیچ حرف یا مذاکره‌ای بترسیم» خاطرنشان کرد: ما منطق داریم پس نباید نگران چیزی باشیم. اگر هم ناحق می‌گوییم و در مذاکره متوجه آن شدیم باید راهمان را عوض کنیم. ما باید راه‌ها را باز کنیم. پیامبر اسلام (ص) می‌گوید اگر مشرک محارب از مسلمانان خواست که کلام خدا را بشنود مسلمانان باید به او اجازه دهند و امنیت او را حفظ کنند. این معنای مذاکره است، مذاکره اینگونه است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: وقتی شهید مطهری کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام را نوشت عده‌ای گفتند که تعریف از ایران که مستبدهای زیادی داشته است کار درستی نیست. البته درست است که در ایران استبداد، ظلم و تبعیض وجود داشته اما در این دوره هم جندی شاپور خلق شد و دنیا را متحول کرد.

وی همچنین افزود: ما باید به نقاط مشترک قابل قبول با دنیا برسیم و با هم تفاهم کنیم و از عقل جمعی دنیا و دانشگاه‌های مهم آن‌ها استفاده کنیم. اگر از دستاوردهای بشری دفاع می‌کنیم به معنای تأیید ظلم‌ها و جنگ‌ها نیست. باید همت همه مسئولان این باشد که راه را برای تعامل عقل و شرع باز کنیم. زیرا خشکی و افراطی‌گری هیچ وقت جواب نمی‌دهد. خوارج که افراطی‌گری کردند در تاریخ هیچ اعتباری ندارند. اسلام یک مجموعه‌ای از دانش و عرفان و مسائل بسیار اساسی است که برای انسان محور است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: