قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور در باشگاه خبرنگاران از بالاترین آمار کارتن خواب ها در پایتخت خبر داد.
تدبیر24 : قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از بالاترین آمار کارتن خواب ها در پایتخت خبر داد.
دکتر جزینی قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر که برای شرکت در نشست خبری به باشگاه خبرنگاران دعوت شده بود با بیان اینکه معتادین به دو دسته تقسیم می شوند اظهار داشت: اولین دسته از معتادین دارای کارت گواهی درمان هستند که طبق قانون بیمار محسوب می شوند و دومین دسته،کارتن خواب بوده و معتاد متجاحر محسوب می شوند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نیاز ایجاد فضاهای مناسب برای درمان افراد معتاد گفت:طی جلسه ای که با وزیر کشور و سایر مسئولین داشتیم قرار شد ظرفیت 6800 نفری را برای اسکان از سطح شهر جمع آوری کنیم.
دکتر جزینی ادامه داد: اگر فضاهای مناسب وجود داشته باشد، نیروی انتظامی در زمان کوتاه اقدام به جمع آوری افراد متجاحر خواهد کرد ،با جمع آوری این افراد در این کمپ ها باید آموزش و اشتغال زایی صورت گیرد و در مجموع تا کنون 2 هزار و 225 نفر در این کمپ ها مشغول به کار شدند.
دکتر جزینی با تاکید بر اینکه طبق قانون برای خرده فروشان مواد مخدر مجازات زندان در نظر گرفته شده است افزود : متاسفانه این مجازات برای همه خرده فروشان در نظر گرفته نشده است ،مثلا 50 گرم تریاک مجازات زندان در بر ندارد .
تهران بالاترین آمار معتادان کارتن خواب را دارد
وی با بیان اینکه با تعاملی که با سازمان زندان ها صورت گرفته تعدادی از خرده فروشان از دیگر زندانی ها جدا شده و به فضای مناسب انتقال داده خواهند شد افزود: در سال گذشته 300 واحد از آشپز خانه های تولید شیشه شناسایی شده که از آنها 4 هزار کیلوگرم مواد مخدر صنعتی کشف و ضبط گردید.
جزینی با تاکید بر اینکه نیازمند تامین فضای بیشتری برای نگهداری معتادان هستیم اظهار داشت : آرامش حق مردم است و نه تنها در اتوبان ها بلکه در مکان های دیگر باید نسبت به جمع آوری معتادان اقدام شود و این مستلزم تامین فضای 2 هزارو 500 تا 6 هزارو 800 نفری است.
آلودگی قرص های ترک اعتیاد به شیشه
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر برای فروش داروهای ترک اعتیاد در عطاری هاچیست،گفت:ستاد مبارزه با مواد مخدر همواره نسبت به فروش قرص ها یا داروهای ترک اعتیاد توسط عطاری ها هشدار داده است،چراکه طبق آزمایشات انجام شده بر روی این داروها وجود ماده مخدر شیشه در آنها تایید شده است، لذا مراکز درمان مجاز که توسط سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت بهترین مکان برای ترک اعتیاد است.
وی در ادامه با اشاره به راه های ارتباط مردم با این ستاد تصریح کرد:سایت ستاد مواد مخدر به آدرس www.dchq.ir و نیز شماره 09628 پاسخگوی هموطنان است. همچنین ارتباط مردم با این شماره تلفن نسبت به سال گذشته 76 درصد افزایش داشته و عمده سوالات مربوط به مصرف شیشه بوده است.
به گفته دکتر جزینی جمع آوری معتادان کنار خیابان ها و اتوبان ها نیاز به یک فر ایند دارد که اذن قاضی و آمادگی نیروی انتظامی و همینطور آمادگی سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و مراکز نگهداری معتادان را می طلبد.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند تامین فضای بیشتری برای نگهداری معتادان هستیم اظهار داشت: آرامش حق مردم است و نه تنها در اتوبان ها بلکه در مکان های دیگر باید نسبت به جمع آوری معتادان اقدام شود و این کار مستلزم تامین فضای 2هزار و 500 تا 6 هزار و 800 نفری است.
بیشترین ورود مواد مخدر از مرزها صورت می گیرد
این مقام مسئول با بیان اینکه 24 سازمان و وزارتخانه عضو اصلی یا مرتبط با ستاد مبارزه با مواد مخدر است اظهار داشت:انجام وظایف هر یک از این سازمان ها نیازمند پیگیری مجزا است که در جلسه هفته آینده ستاد مبارزه با مواد مخدر در گزارشی نسبت به برنامه هایی برای افزایش جلب و همکاری آنها اقدام خواهیم کرد.
جزینی به پیچیده و چند وجهی بودن کار مبارزه با مواد مخدر اشاره و افزود:این کار نیازمند فکر تعاملی و چند وجهی دارد و همه از مسئولین و مردم باید نسبت به فروش و مقابله با آن دغدغه فکری داشته باشند.
وی در بخشی از صحبت های خود با بیان اینکه بیشترین ورود مواد مخدر از مرزها صورت می گیرد گفت: ورود مواد مخدر به شهر ها به اندازه ی ورود آن ها به کشور حائز اهمیت است و این افزایش واردات داروهای غیر مجاز نشان از هدف قرار گرفتن سلامت جوانان دارد.
تهران بالاترین آمار معتادان کارتن خواب را دارد
قائم مقام دبیر کل ستاد مواد مخدر با اشاره به استقبال مردم از خدمات الکترونیکی و پرتال ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد:سال گذشته 9 میلیون نفر با سایت در ارتباط بوده و در آن تمام فعالیت های ستاد مباره با مواد مخدر منعکس شده است همچنین نظرات مختلف مردم به نهادهای ذیربط ارائه شده و نتیجه به فرد اطلاع دهنده منعکس می شود.
وی گفت:سایت های اینترنتی که اقدام به فروش داروهای غیز مجاز می کردند،شناسایی و با همکاری پلیس فتا با آنها برخورد می شود.
وی در ادامه با اشاه به اینکه تاکید ستاد مبارزه با مواد مخدر بر حوزه پیشگیرانه و آگاه سازی است، بیان کرد: موضوع مورد بحث ستاد استفاده از داروهای محرک مانند:ترامادول و ریتالین است که با اثرات سوء مصرف کننده را به سمت مرگ می کشاند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بعضی از این داروها قبلا با عنوان تسکین توسط پزشکان تجویز می شد که البته این مدت به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی در خصوص همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر با سازمان های مردم نهاد، تصریح کرد: از 17 هزار سازمان مردم نهاد، 14 درصد با این ستاد در ارتباط هستند که نزدیک به 19 هزار نفر در این سازمان ها فعالیت دارند که البته در نظر داریم با برنامه ریزی مناسب همکاری بیشتری را با این سازمان های مردم نهاد داشته باشیم.
جزینی در واکنش به این سوال که بخشی از مکان ها همچنان در جولان معتادان است،افزود: در این خصوص نمی توان مکان خاصی را نام برد و تمام مناطق را باید در نظر گرفت،چرا که معمولا از یک سمت به سمت دیگر کوچ می کنند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه مردم چگونه می توانند نسبت به فروش مواد مخدر یا وجود متعادان به ستاد اطلاع رسانی کنند،گفت: در خصوص فروش مواد مخدر پلیس 110 و در حوزه درمان سازمان بهزیستی و علوم پزشکی مسئول هستند،در غیر این صورت می توانند از طریق سایت و شماره تماسی که اعلام شد، با ستاد در ارتباط باشند.
تهران بالاترین آمار معتادان کارتن خواب را دارد
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از صحبت های خود، در پاسخ به سوال جایگاه طب سنتی در معالجه و در مان بیماران اظهار داشت: فعالیت پزشکان طب سنتی زیر نظر وزارت بهداشت بوده و در صورت تایید وزارت بهداشت نسبت به دارو های طب سنتی برای درمان،ما نیز استقبال می کنیم اما اینکه عطاری ها مرجع درمان برای ترک اعتیاد شوند، قابل قبول نیست.
کاهش سن معتادین به 15 سال
جزینی در تشریح برنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر برای درمان بی بضاعت ها،عنوان کرد:برای بیمه درمانی افراد بی بضاعت،30 میلیارد اختصاص داده شده است که نیازمند تامین بودجه تا پایان امسال هستیم.
وی با بیان اینکه تا پایان شهریور ماه تمام معتادین از سطح کلان شهرها جمع آوری خواهند شد،افزود: توسط 6 هزار و 700 مرکز درمانی در سطح کشور، 750 هزار مصرف کننده را تحت پوشش خود قرار داده ایم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه سن معتادین به 15 سال کاهش یافته است گفت:تعداد مصرف کنندگان خانم برای استفاده از قرص های لاغری و داروهای روان گردان روزانه رو به افزایش است و باید در حوزه پیشگیری از گرفتار شدن زنان در دام اعتیاد، اقداماتی صورت دهیم که در این زمینه در برخی استان ها برای بانوان مراکز درمانی مخصوص آلفا در نظر گرفته شده است که تا نیمه پایانی سال جاری، این اقدام تکمیل خواهد شد.
وی با اشاره به شعار امسال سازمان ملل برای روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با مضمون "بیایید باهم زندگی مان،جامعه مان و هویت مان را عاری از مواد مخدر کنیم" به برنامه های این سازمان برای روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: امسال امحاء 100 تن مواد مخدر را در سطح استان در برنامه داریم، همچنین نمایشگاه های ثابت و متحرک برگزار می شود و برای اولین بار شاهد اجرای سرود دانش آموزی در سراسر ایران خواهیم بود.
پلمپ 140 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد
جزینی تصریح کرد: بیش از 200 میلیون معتاد به مواد مخدر در جهان وجود دارد و سود حاصل از قاچاق مواد مخدر در جهان بیش از 500 میلیون دلار برآورد شده است که البته نیمی از هروئین تولید شده در جهان، در روسیه و اروپا مصرف می شود.
وی عنوان کرد: در سال گذشته 150 تن مواد مخدر از قاچاقچیان کشف و ضبط شده که مبارزه با این جریان، نیازمند همکاری چند جانبه بوده و در این خصوص، اقدامات خوبی از جانب ما صورت گرفته است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد:در سال گذشته بیش از 140 کمپ غیر مجاز ترک اعتیاد، توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر شناسایی و پلمپ شده است، همچنین هموطنان می توانند برای آگاهی از آدرس کمپ های مجاز، به سایت www.dchq.ir مراجعه کنند.
جزینی در خصوص علت خروج زود هنگام برخی از اشخاص مراجعه کننده به کمپ های ترک اعتیاد، گفت: پس از انتقال افراد به کمپ های ترک اعتیاد، برای مشخص شدن اعتیاد افراد و میزان آسیب وارده به آن ها غربالگری صورت می گیرد که ممکن است مشخص شود برخی از آن ها مصرف کننده نیستند و به همین دلیل پس از چند ساعت و پشت سر گذاشتن این مرحله، از کمپ خارج میشوند.