تدبیر24 : مدیرعامل بانک مسکن گفت: تنها تفاوتی که از جهت مقام ناظر بین بانکهای توسعه ای و تجاری وجود دارد، این است که بانک مرکزی سپردههای قانونی بانک های تجاری را 13 درصد و بانکهای تخصصی و توسعه ای را 10 درصد اعلام کرده است ولی این کافی نیست.
به نقل از روابط عمومی این بانک، محمدهاشم بت شکن که در همایش نقش بانک های توسعهای در توسعه و رونق اقتصاد کشور در مرکز همایشهای دانشگاه تهران سخن میگفت، افزود: ویژگی اصلی بانکهای توسعه ای این است که بتوانند تجهیز منابع بلند مدت و در عین حال ارزان قیمت را برای بخشهایی که بازار نمیتواند به شکل رقابتی وارد آن شود، انجام دهند.
وی در تشریح دیگر ویژگیهای بانکهای توسعهای اظهار داشت: به دلیل این که بانکهای توسعهای در یک بخش خاص فعالیت میکنند، انباشت سرمایه انسانی و دانش و تجربه در آن شکل گرفته و میتواند به عنوان پل ارتباطی بین بخش مسکن و مشتری اعم از تسهیلات گیرنده و یا سپردهگذار و مقام سیاستگذار باشد.
بت شکن با بیان اینکه بانک توسعهای میتواند راهکارهایی به دولت پیشنهاد بدهد که کاملا اجرایی است، افزود: دولت به عنوان حاکمیت برای اجرای سیاست های توسعه ای لازم است که اخبار و اطلاعات بخش مسکن را داشته باشد که بانک های توسعه ای به دلیل ارتباط مستقیم با مشتریان و کارکنان می توانند مشکلات این بخش را شناسایی و به سیاستگذار منتقل کنند.
وی تاکید کرد: بانک مسکن با 75 سال تجربه دیرینه میتواند این تجربه را در اختیار سیاستگذار بخش مسکن قرار دهد.
بت شکن با بیان این که بانکهای توسعهای محور توسعه و پیشران توسعه اقتصادی کشور و مجری اقتصاد مقاومتی هستند ادامه داد: بانکهای توسعهای قانون و مقررات احتیاطی و نظارتی متفاوتی میخواهند و به طور کلی سیاستهای اعتباری و مالی مستقلی را میطلبند و ما نباید با همان خط کشی که یک بانک تجاری اداره می شود، پیش برویم.