ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳

وزیر نفت سوریه دیشب به تهران آمد

بحران سوریه تولید نفت این کشور را به شدت کاهش داده است. یکسال پیش (اکتبر 2012) تولید نفت سوریه 153 هزار بشکه در روز بود که نسبت به سال قبلش 60 درصد کاهش یافته است. تولید نفت سوریه رقم در سال 2004 میلادی، 485 هزار بشکه بود

وزیر نفت سوریه به تهران آمد. او قرار است امروز با زنگنه دیدار کند. نمی دانم چرا این خبر تا لحظه ای که می نویسم هنوز در رسانه ها منتشر نشده است
بحران سوریه تولید نفت این کشور را به شدت کاهش داده است. یکسال پیش (اکتبر 2012) تولید نفت سوریه 153 هزار بشکه در روز بود که نسبت به سال قبلش 60 درصد کاهش یافته است. تولید نفت سوریه رقم در سال 2004 میلادی، 485 هزار بشکه بو...د.
می توان این احتمال را داد که با تحریم غرب علیه ایران و سوریه برای فروش نفت، یکی از محورهای زنگنه و همتای سوری اش، همکاری در این زمینه باشد. فعلا که با ابتکار ایران، سایه جنگ خارجی از سر مردم سوریه برداشته شده است.
ایران در زمان سرپرستی محمد علی آبادی در نفت، با دو کشور عراق و سوریه تفاهم نامه ای امضاء کرد تا بر اساس آن خط لوله انتقال گاز، موسوم به "خط لوله اسلامی"، ساخته شود. بر اساس توافقات، گاز ایران قرار است از طریق خط لوله پنج هزار کیلومتری از مسیر عراق، سوریه، لبنان و مدیترانه به کشورهای اروپایی شود. هزینه این خط 10 میلیارد دلار برآورد شده بود.
هر چند قرارداد صادرات گاز طبیعی به عراق، به میزان 25 میلیون مترمکعب در روز سه ماه پیش امضاء شد اما بحران سوریه، مانع بزرگی برای ساخت بخش سوری خط سوریه است. قبل از بحران سوریه، وقتی با مدیر دفتر شرکت OMV اتریش در تهران مصاحبه می کردم او اجرای این خط لوله را گزینه محتملی می دانست. فعلا که حرفها در این زمینه دیپلماتیک است تا عملیاتی.
باید دعا کرد که تحریم های نفت ایران با مذاکرات جدید ایران و 1+5 کاهش یابد. اگر امنیت با مشارکت مردم سوریه به این کشور برگردد آنوقت برای اروپا مهم است که منابع دریافت گازش را به روسیه محدود نکند. برای ما هم مهم است که به بازار اروپا برسیم. به شرطی که گاز اضافه ای برای صادرات داشته باشیم!

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: