تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۳۵۲۱
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴

اساسنامه بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت آسیایی امضا می‌شود

 تدبیر24   وزیر امور اقتصادی و دارایی، بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت آسیا را دارای نقشی موثر در تامین مالی طرح‌های زیرساختی در مجموعه کشورهای آسیایی دانست و گفت: بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا می‌تواند نقش مهمی در تامین مالی برنامه‌های توسعه‌ای داشته باشد.
علی طیب‌نیا در بدو ورود به پکن برای شرکت در مراسم امضای اسناد بانک جدیدالتاسیس زیرساخت آسیائی در مصاحبه با خبرنگاران، گفت: قرار است اساسنامه بانک توسط اعضای موسس امضا شود تا فعالیت این بانک را وارد مرحله جدیدی سازد و جهموری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای موسس تلاش می‌کند نقش موثری در فعالیتهای بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا ایفا کند.

وی بانک زیرساخت آسیا را بانکی توسعه‌ای دانست و افزود: این بانک می‌تواند مکملی برای سایر بانکهای فعال در زمینه تامین مالی برنامه‌های توسعه ای باشد.

پیوستن 57 کشور جهان به عضویت بانک
بر اساس این گزارش، بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت آسیا نخستین ساختار جدید بانکی بین المللی در قاره آسیاست که کشورهایی از جمله چین، هند، مالزی، اندونزی، سنگاپور، تایلند، قزاقستان، عربستان، کویت، عمان، قطر، برونئی دارالسلام، کامبوج، لائوس، میانمار، فیلیپین، ویتنام، مغولستان، ازبکستان، نپال، سریلانکا، بنگلادش، پاکستان، مالدیو، نیوزیلند، اردن، تاجیکستان،لوکزامبورگ، برمه، نیوزیلند، سوییس، انگلستان، استرالیا، اتریش، برزیل، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا به عضویت رسمی آن درآمده اند.

همچنین عضویت ایران در این بانک حرکتی در جهت تحقق اصول سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر استفاده موثر و کارآمد از ظرفیت‌های اقتصادی سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای همراه با نقش‌آفرینی روزافزون کشورها در عرصه‌های اقتصادی منطقه‌ای تلقی می‌شود.

همچنین بانک سرمایه‌گذاری در زیرساخت آسیا(AIIB) از جمله ترتیبات جدید‌التاسیس بانکی بین‌المللی در قاره آسیا است که ایجاد آن در سال 2013 از طرف چین مطرح شده‌است.

سرمایه اولیه این بانک 50 میلیارد دلار تعیین‌ شده و کشورهای عضو موظف به تامین آن شده‌اند و در وهله نخست باید 10 درصد آن معادل 10 میلیارد دلار را واریز کنند. 75 درصد از سرمایه بانک را کشورهای آسیائی و 25 درصد آن توسط کشورهای غیرآسیایی تامین خواهد شد. بر این اساس، سهم کشورها بر اساس GDP تعیین می شود.

به گفته مقامات چینی این بانک به دلیل کمبود منابع اعتباری برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های موجود در قاره آسیا و منطبق با سیاست‌ها و راهبردهای اقتصادی جدید چین مبنی بر ورود به تعامل با کشورهای آسیا بویژه آسیای میانه تاسیس شده است.

این بانک نه تنها رقیب بانک‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حاضر نیست بلکه در جهت تامین منابع مورد نیاز تاسیس شده‌است تا نیازهای کشورهای منطقه ورای امکانات بانک‌های موجود مثل بانک توسعه آسیایی (ADB) در این زمینه را برطرف کند.

از همین روست که روسای بانک جهانی و بانک آسیایی توسعه نیز از تاسیس بانک استقبال و برای همکاری با آن ابراز علاقه‌مندی کرده‌اند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: