ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۳۸۲۸
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲

در بسیاری از علوم با کشورهای پیشرفته جهان رقابت می‌کنیم

 تدبیر24وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با رئیس سازمان بسیج دانشجویی و مسئولان بسیج دانشجویی برخی از دانشگاه‌های تهران با ارائه گزارشی از روند پیشرفت علمی کشور گفت: روند پیشرفت علم در کشور نه تنها کاهش نیافته، بلکه در بسیاری از علوم با کشورهای پیشرفته جهان رقابت می‌کنیم.

دکتر محمد فرهادی در این دیدار بر مشارکت هر چه بیشتر اعضای تشکل‌های دانشجویی در انجام برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها تاکید کرد.

وی با بیان اینکه نشست مسئولان وزارت علوم با اعضای تشکل‌های دانشجویی باید بیش از این صورت پذیرد، اظهار کرد: برای من جلساتی که با حضور دانشجویان برگزار می‌شود، همیشه خوشایند و دلپذیر بوده است؛ زیرا دیدگاه‌ها و انتقادات و دلبستگی‌ها و اعتقادات این عزیزان همیشه از سر دلسوزی و خیرخواهی بوده است ولی متاسفانه گرفتاری‌های کاری کمتر اجازه این گونه نشست‌ها را به ما می‌دهد.

وزیر علوم در ادامه با ارائه گزارشی از روند پیشرفت علمی کشور گفت: روند پیشرفت علم در کشور نه تنها کاهش نیافته، بلکه در بسیاری از علوم با کشورهای پیشرفته جهان رقابت می‌کنیم که گزارش آن را به خدمت مقام معظم رهبری هم ارسال کرده‌ایم.

فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود، با تاکید بر تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور گفت: امسال برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاهی ردیف بودجه مستقلی اختصاص داده‌ایم و در کنار آن، شبکه آزمایشگاه‌های مرجع را راه‌اندازی کرده‌ایم تا مراکز آموزش عالی بتوانند به راحتی از امکانات آزمایشگاهی یکدیگر استفاده کنند.

وزیر علوم در خصوص دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین گفت: ما برای رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین باید برنامه‌ها و رشته‌های تحصیلی دانشگاهی را بازبینی و بازنگری کنیم تا این رشته‌ها حالتی کارآمد و کاربردی داشته باشند و همچنین در این راستا رشته‌هایی که در دنیای امروزی دیگر کاربردی ندارند، حذف کنیم.

فرهادی در ادامه با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر ارتقای کیفیت آموزش عالی کشور تاکید فراوان داشته‌اند، گفت: در این راستا طرح آمایش آموزش عالی مراحل پایانی خود را می‌گذراند و پس از تصویب این طرح مواردی از قبیل پذیرش دانشجو، ارائه خدمات، بودجه و سایر امکانات دانشگاه‌های کشور بر اساس پتانسیل، استعدادها و امکانات مناطق مختلف کشور انجام می‌شود.

وی همچنین افزایش پذیرش دانشجویان خارجی را از دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون 21 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کنند که این میزان باید به 20 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های کشور افزایش یابد که البته اولویت پذیرش با کشورهای مسلمان، دوست و همسایه است.

وزیر علوم در پایان سخنان خود با تاکید بر بها دادن بیشتر به دانشگاه‌های کاربردی همچون فنی و حرفه‌ای و جامع علمی کاربردی در خصوص بازبینی آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی و گسترش ارتباط دانشگاه‌ها با بخش صنعت توضیحاتی ارائه کرد.

بر اساس این گزارش، در این دیدار مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران دیدگاه‌های خود در خصوص مسائل علمی، فرهنگی دانشگاه‌ها را با وزیر علوم در میان گذاشتند و ضمن تشکر از برگزاری کنگره ملی شهدای دانشجو و کاروان‌های راهیان نور، برای همکاری و مشارکت در تمامی برنامه‌های دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند.
برچسب ها: تدبیر24 وزیر علوم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: