تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۴۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۶

تهران، موازی وین!

  تدبیر24 : در بحبوحه بیم و امید درباره توافق هسته‌ای ایران و غرب در وین، تهران نیز کارزار مذاکرات متعدد دیگری درباره آینده صنعت نفت ایران پس از لغو احتمالی تحریم‌ها است.

در روزها و ماه‌های گذشته مقام‌های تاثیرگذار صنعت نفت جهان از جمله روسای شرکت‌های نفتی شل و اِنی و همچنین روسای شرکت‌های واسطه‌ای نفتی مهمی نظیر گلنکور به ایران رفت و آمد داشته اند.

در روزهای گذشته مقام‌های اجرایی بلندپایه شرکت واسطه نفتی گلنکور در اولین نشانه‌ای که بیانگر تصمیم شرکت‌های واسطه نفتی برای کمک به تهران به منظور بازگشت به بازار جهانی نفت است با مقامات ایران مذاکراتی را داشتند.

سفر مقامات شرکت گلنکور در شرایطی است که شرکت‌های بزرگ واسطه نفتی احتمالا نسبت به شرکت‌های تولیدکننده نقش فوری‌ تری در بازگشت ایران به بازار جهانی نفت خواهند کرد.

به گفته منابع آگاه آلکس بیرد، رییس بخش نفت گلنکور در روزهای قبل به همراه یک گروه کوچک به تهران سفر کرده و با مقامات وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران دیدار داشته‌اند.

سخنگوی شرکت گلنکور می‌گوید گفت‌وگوهای مقدماتی درباره فرصت‌های تجاری احتمالی پس از لغو تحریمها صورت گرفته است.

از سوی دیگر مدیران عامل دو شرکت نفتی شل و اِنی در ماه‌های ژوئن و می برای مذاکره درباره فرصت‌های جدید همکاری در ایران به تهران سفر کرده‌اند.

شرکت نفتی شل اخیرا گفت‌وگوهایی را در تهران به منظور مذاکره درباره همکاری‌های تجاری با ایران پس از لغو تحریم‌ها انجام داده است.

سخنگوی شل گفت: مقامات شرکت نفتی هلندی-انگلیسی شل اخیرا در تهران با مقامات ایرانی دیدارهایی داشته‌اند.

طرفین درباره بدهی هنگفت دو میلیارد و 300 میلیون دلاری شل به شرکت ملی نفت ایران و زمینه های احتمالی همکاری‌های تجاری پس از لغو تحریم‌ها مذاکراتی داشته‌اند.

بن فان بوردن مدیرعامل شل اوایل ماه جاری در حاشیه نشست وزرای نفت اوپک در وین درباره مساله بدهی‌ها با مقامات وزارت نفت ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

شرکت شل اعلام کرد: اگر لغو تحریمها سرمایه‌گذاری در ایران را امکان‌پذیر کند ما علاقه‌مند به بررسی نقشی هستیم که می‌توانیم در توسعه ذخایر انرژی ایران داشته باشیم.

همچنین شرکت اِنی اعلام کرد که کلودیو دسکالزی مدیرعامل این شرکت در ماه می برای گفت‌وگو با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به تهران سفر کرده است.

این شرکت افزود: دسکالزی درباره امکان سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران مذاکراتی داشته و بر علاقه این شرکت به حضور در ایران تاکید کرده است.

برآورد می‌شود که ایران حدود 40 میلیون بشکه نفت خام و دیگر فرآورده‌های نفتی را در ذخایر شناور روی دریا در اختیار دارد که به محض لغو تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران به بازار جهانی عرضه خواهند شد.

ایران همچنین به دنبال پس گرفتن مشتریان نفتی خود پس از لغو تحریم‌هایی است که کشورهای خریدار نفت ایران را در سال‌های اخیر محدود کرده‌اند.

مذاکرات ایران و غرب این هفته در وین به سمت یک توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران نزدیک شده است.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که ایران ظرف یک سال پس از لغو تحریم‌ها می‌تواند روزانه 600 هزار بشکه به ظرفیت تولید خود بیفزاید که این امر به تداوم اشباع کنونی در بازار جهانی خواهد انجامید.

تهران در حال نهایی کردن مدل جدیدی از قراردادهای نفتی است که می‌گوید انگیزه بیشتری را برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های انرژی برای حضور در ایران ایجاد می‌کند.

مهدی حسینی مسئول اصلاح قراردادهای نفتی ایران می‌گوید صنعت نفت ایران با برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری، جذاب‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاران خارجی است.

ایران قصد دارد مکانیزم حفاری، توسعه و احیای میادین نفتی و همچنین احیای تاسیسات نفت را در کنفرانسی که به زودی در لندن برگزار خواهد شد اعلام کند.

بر اساس این قراردادهای جدید، شرکت‌های انرژی خارجی باید برای ارائه خدمات، ساخت خطوط لوله و حفاری میادین با شرکت‌های داخلی ایران شریک شوند.

ایران قصد دارد با ارائه مشوق‌های بیشتر شرکت‌های خارجی را در ازای تبادل فن آوری و مدیریت به حضور در پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک در ایران ترغیب کند.

جیمی وبستر مدیر ارشد موسسه انرژی آی اچ اس گفت: ایران قصد ندارد در حاشیه بماند و منتظر نتایج گفتگوها در وین شود بلکه در حال تدارک برای لحظه لغو تحریم‌ها است.

وی افزود: ایران تمام استراتژی‌های موجود را برای پس گرفتن سهم بازار و پیدا کردن مشتریان جدید برای نفت خود به کار خواهد گرفت.

مدیر موسسه آی اچ اس گفت: واسطه‌های نفتی مطمئنا می‌توانند به ایران برای برقراری رابطه با پالایشگاه‌ها و دیگر خریداران در سطح جهان کمک کنند.

شرکت‌های نفتی آمریکایی که از سال 1979 در ایران حضور نداشته‌اند نیز قادر خواهند بود در صورت امضای توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی، در مناقصه‌های قراردادهای جدید نفتی ایران حضور پیدا کنند.

اگرچه گلنکور به شکل روزافزونی در حال معرفی خود به عنوان یک شرکت معدنی است اما یک واسطه نفتی برجسته با سابقه طولانی در بازار به حساب می‌آید.

در دوران ناآرامیهای پس از بحران نفتی اعراب در سال‌های 1973 تا 1974مارک ریچ موسس گلنکور صنعت واسلطه نفتی مدرن را پایه ریزی کرد و به فروش بلندمدت غیرمنعطف از سوی کشورهای اوپک به شرکت‌های نفتی نظیر بریتیش پترولیوم و اکسون موبیل پایان داد.

این شرکت در چهار دهه گذشته با همین سیاست پیش‌ رفته و به دومین شرکت مستقل واسطه نفتی در جهان تبدیل شده است. این شرکت در سال گذشته روزانه سه میلیون بشکه نفت و فرآورده‌های نفتی را معامله کرد که برای پوشش واردات نفت آلمان و ایتالیا کافی است.

این شرکت در سال‌های اخیر به صادرات مقادیر کمی محصولات کشاورزی به ایران که هدف تحریم‌ها قرار ندارند ادامه داده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: